Remeklés

3 órája

Világkupa-sorozatot nyert ugráson Mayer Gréta

Remekeltek a magyar tornászok Szombathelyen a Waberer’s Challenge Világkupa fináléinak első napján. A DKSE versenyzői közül Mayer Gréta ugráson második, Makai Lilla felemáskorláton világkupa negyedik lett. Mayer összesítésben ugráson megnyerte a nemzetközi szériát.

Gallai Péter

Mayer Gréta szombaton második lett a szombathelyi vilgkupán ugráson, összesítésben pedig ezen a szeren megnyerte a szériát. Mellette a gyűrűt nyerő Kiss Balázs

Fotó: MATSZ/Freschli József

A pénteki selejtezők után következtek az első finálék szombaton. Ezek előtt a Magyar Torna Szövetség ünnepélyes keretek között búcsúztatta el az Európa-bajnok Dévai Boglárkát és az Eb-bronzérmes Vecsernyés Dávidot, akik így hivatalosan is lezárták pályafutásukat. A ceremónia után teltház előtt megkezdődtek a versenyek a szombathelyi Schaeffler Arena Savariában, ahol a hölgyek ugráson kezdték meg a világkupa versenyzést, a DKSE kiválósága, Mayer Gréta 13.016 egységgel  ezüstérmet szerzett. A felemáskorlát döntőjébe jutó klubtársa, Makai Lilla 12.733 egységgel a negyedik helyen fejezte be a viadalt.

világkupa
Mayer Gréta ugráson világkupa ezüstöt szerzett Szombathelyen
Fotó: MATSZ/Freschli József

Világkupa sikerek

A nap végén kihirdették a 2024-es World Challenge Cup szériagyőzteseit is, ugyanis Szombathely volt az utolsó helyszín a sorozatban. A kiírás szerint az idei öt világkupán szereplő versenyzők közül a szerenkénti első nyolc pontokat kapott minden állomáson, amelyek összesített eredményéből alakult ki a végső sorrend. Két magyar siker is született, ugráson Mayer Gréta vehette át a győztesnek járó díjat, Kiss Balázs pedig gyűrűn lett első. 

Makai Lilla felemáskorláton negyedik lett
Fotó: MATSZ/Freschli József


A Waberer's Torna Challenge Világkupa vasárnap délután a férfi ugrás, korlát, talaj, és a női gerenda és talaj fináléival zárul, ezek ismét érdekelt lesz Mayer és Makai. Majd ezen szerek szériagyőzteseit is kihirdetik.

A Magyar Torna Szövetség tájékoztatója így idézi Mayer Grétát, a DKSE sportolóját:  

Igazából nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jól sikerültek az ugrások, ráadásul jobb pontokat szereztem, mint a selejtezőnapon.

– Az pedig csak ráadás, hogy az idei World Challenge Cup szériát megnyertem ugráson. A vasárnapi talaj fináléban is igyekszem a legjobbamat nyújtani, jó formában érzem magam.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában