Duol.hu podcast

2024.06.24. 19:00

Milyen ételhez milyen bor illik?

Vendégünk Bitai Gergely sommelier.

Balogh Tamás
Bitai Gergely sommelier
Fotó: Balogh Tamás

Üdvözlöm önöket, a baloghtomi vagyok! Gondolom önök is ismerik a sommelier szakmát. Hírből föltétlenül. Tudják, olyanok ők, mint a futballbírók: kapnak hideget-meleget a véleményük miatt, amihez mi a szurkolók, vagy a fogyasztók nyilván sokkal jobban értünk. Egy boros eseményen találkoztam Bitai Gergővel a Promontórium Borlovagrend Nagymesterével, a borszakértővel, aki bámulatos tudást szerzett magának a borok és egyéb italok ajánlásához és ételekhez való párosításához. Kitekintettünk vele a hazai borversenyek és a Michelin csillagos éttermek világába is. Ő például egy igazi sommelier. Szerintem. Hallgassanak ki bennünket, és döntsék el, tényleg az lehet?!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában