Fenntartható

2 órája

A Hankook elnyerte a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) háromcsillagos környezetvédelmi akkreditációját

A prémium abroncsokat gyártó Hankook elnyerte a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) háromcsillagos környezetvédelmi akkreditációját. Ezzel a motorsportban megszerezhető legmagasabb szintű fenntarthatósági elismerésében részesült a Hankook.

Duol.hu

Forrás: Hankook

A FIA elismerése a motorsportban és a mobilitási szektorban kiemelkedő környezetvédelmi tevékenységeket és fenntarthatósági törekvéseket díjazza, így történt a Hankook esetében is. Olyan tényezőket értékel, mint a környezeti teljesítmény, az energiafogyasztás csökkentése, a logisztikai hatékonyság javítása, a hulladékgazdálkodás optimalizálása és a karbonsemlegességi programok bevezetése.

hankook
Környezetvédelmi akkreditációt nyert a Hankook

A Hankook a FIA Formula E Világbajnokság kizárólagos abroncsszállítójaként és hivatalos szponzoraként érdemelte ki az elismerést

Az abroncsgyártó kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a Formula E számára biztosított termékeihez a teljes abroncs-értékláncot fenntartható módon működő, körforgásos rendszerré alakítsa át – az alapanyag-beszerzéstől a gyártáson át az újrahasznosításig.

A vállalat továbbá életciklus-elemzéseket végez az operatív működés minden szakaszában, miközben a legújabb szabványokat alkalmazza a karbonlábnyom követésében a gyártás és logisztika területén egyaránt.

A Hankook folyamatosan törekszik a fenntartható működésre a globális abroncsiparban. Ennek az eredményeként 2021-ben a vállalat koreai Geumsan gyára lett az első az iparágban, amely megszerezte az ISCC PLUS tanúsítványt, melyet 2023 augusztusában a cég rácalmási gyára is elnyert. Így a Hankook lett az első olyan vállalat a koreai abroncsiparban, amelynek közép- és hosszú távú üvegházhatású gáz csökkentési célkitűzéseit – amelyek célja a „Net Zero 2050-ig” elérése – a Tudományos Alapú Célkitűzések Kezdeményezés (SBTi) jóváhagyta. Ezek az elismerések mind a Hankook elköteleződését bizonyítják a szén-dioxid-kibocsátás csökkentését célzó intézkedések végrehajtásában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában