Meteo

2024.09.15. 07:00

Időjárás: Újabb esők, nyugaton viharos széllel

Duol.hu

Fotó: shutterstock.com (illusztráció)

Mai nap időjárása

Vasárnap az erősen felhős, vagy borult égből hajnalban, reggel sokfelé várható kiadós esőzés. Napközben csökken a csapadék intenzitása, de továbbra is eshet. Az ÉNy-i szél a Dunántúlon erősen viharos lehet (90-120 km/h-s lökések), máshol csak élénk lökések lehetnek. 11-14 fok között alakul a hőmérséklet általában.

Távolabbi kilátások

Hétfőn többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, sok helyen esővel és záporral, helyenként jelentős mennyiségű csapadék is előfordulhat. A Dunántúlon az északnyugati, északi szelet sok helyen erős, néhol viharos lökések kísérhetik, míg keleten a délkeleti, keleti szél élénkülhet meg. A hajnali 6-12 fokos hőmérséklet délutánra 13-18 fok közé emelkedik.

Kedden változóan felhős időre számíthatunk, több-kevesebb napsütéssel. Elszórtan előfordulhat eső vagy zápor, de a csapadék inkább szórványosan lesz jellemző. A hajnali órákban pára- és ködfoltok is kialakulhatnak, amelyek a reggeli órákra eloszlanak. Az északi, északkeleti irányból érkező szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérhetik. A hajnali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul, napközben azonban 16 és 22 fok közé melegszik fel a levegő.

Szerdán változóan felhős időre van kilátás, helyenként hosszabb-rövidebb időszakokra kisüthet a nap. Szórványosan előfordulhat eső, vagy záporeső. Hajnalban pára- és ködfoltok is megjelenhetnek. Délutánra 18 és 24 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Forrás: köpönyeg.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!