Árvízi helyzet

22 órája

A Vöröskereszt is becsatlakozott a védekezésbe

Az önkéntesek mellett a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Szervezete is becsatlakozott az árvízi előkészületekbe kedden, Kisapostagnál. Innentől a helyreállítás befejezéséig segítik a védekezők munkáját.

Balla Tibor

Feth Katalin és munkatársai a vöröskereszttől figyelnek az emberekre és ellátják a sérüléseket

Fotó: Horváth László

 

Feth Katalin, a Magyar Vöröskereszt Dunaújváros Területi Szervezete Területi vezetője elmondta, az állományból 3-4 fő minden nap részt vesz a munkálatokban egészen az esetleges helyreállítási munkálatok végéig Kisapostagon, ahol a térségben a legalacsonyabban fekvő terület fekszik, így itt lehet számítani a legnagyobb veszteségekre. Kialakítottak egy elsősegélypontot, ahol az alapvető ellátásokat el tudják végezni. Egyelőre elsődleges feladatuk a mentésben résztvevők koordinálása, a beléptetés és kiléptetésnél szükséges adminisztráció elvégzése. Mindemellett a mentésben résztvevőket ellátják hidegételekkel, üdítővel, kávéval, a szükséges fertőtlenítő szetrekkel, gumikesztyűkkel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában