Rendőrség

2024.07.02. 18:00

Egyetlen kattintás, ami életet menthet!

Az idei év első hat hónapjában Fejér vármegyében bekövetkezett személysérüléses közúti közlekedési baleset során a sérültek mintegy 10 százaléka nem használta a biztonsági övet. Sajnos történt olyan baleset is, amely során kizuhantak az autókból a biztonsági övet nem használók és életüket vesztették – adta hírül a vármegyei rendőrség a közösségi oldalán.

Duol.hu

Forrás: A rendőrség Facebook oldala

Vitathatatlan tény, hogy a passzív biztonsági eszközök használata nélkül jelentősen megnő a súlyos, vagy akár a halálos sérülések bekövetkezésének kockázata. A baleseti adatok alapján elmondható, hogy a halálos kimenetelű ütközéses balesetek nagy részében a nyak és a mellkas sérül, tehát a fő cél ezeknek a sérüléseknek a megakadályozása, amelyhez a hárompontos öv adja a legnagyobb védelmet.

Munkatársaink a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében folyamatosan ellenőrzik a vármegye útjain közlekedőket, és igyekeznek kiszűrni mindazokat, akik a passzív biztonsági eszközöket – biztonsági övet, gyermekbiztonsági rendszert, motoros bukósisakot – nem használják.

Csupán egyetlen kattintás, ami életet menthet!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában