A rendőrség befejezte a nyomozást

2024.07.19. 18:00

Már az ügyészségnél van a perkátai állatkínzásos-ügy!

A dunaújvárosi rendőrök a napokban befejezték annak a perkátai ügynek a vizsgálatát, amelyben egy 35 éves nővel szemben indítottak eljárást állatkínzás bűntett elkövetése miatt.

Molnár Emese

Forrás: police.hu

Legutóbb június 28-án írtunk erről az esetről, annak kapcsán, hogy akár 28 rendbeli állatkínzás gyanújával állhat bíróság elé a gazdi- ezt a mentés végző FEMA Állatmentő és Állatvédelmi Egyesület vázolta nekünk akkor. Mivel folyamatban volt még a nyomozás, a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság akkor csupán annyit nyilatkozott lapunkat, hogy "a kérdéses ügyben a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság állatkínzás bűntett elkövetése miatt indított eljárást egy 35 éves nő ellen". Most viszont a rendőrségi tájékoztatója alapján kiderült, hogy a napokban befejezték a nyomozást. 

Forrás: police.hu

Mint azt az eset kapcsán összefoglalták, a 112-es segélyhívóra érkezett bejelentés alapján indult nyomozás egy Pest vármegyei nővel szemben, aki Perkátán, egy szőlőhegyi ingatlanban sanyarú körülmények között tartott több kutyát. A rendőrök az elhanyagolt ebekre ürüléktől és vizelettől szennyezett, szűk szállítókosarakban és fémketrecekben, élelem és víz nélkül találtak rá 2024 februárjában. A kifejezetten állattartásra használt ingatlan aljzatát kutyaürülék borította, az ablakok és az ajtók csukva voltak, így a sötét házat nem szellőztették. A több mint két tucat kis és nagy testű állat közül kilencnek volt transzpondere, azonban érvényes oltása nem, a többit pedig be sem oltották, és csipjük sem volt. A helyszínelés során a rendőrök lefoglalták az ebeket, és állatvédő szervezetek közreműködésével állatotthonban helyezték el őket, az elkövetőt pedig előállították a rendőrségre. Az állatkínzás bűntett miatt folytatott eljárásban a rendőrök a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat továbbították az ügyészségnek.

Borzasztó állapotok közt találtak rá a kutyusokra, amelyről a FEMA videókat is közzétett, a mentési akcióról egy márciusi cikkünkben számoltunk be. Az állatokat a rendőrség lefoglalta, ami jogilag azt jelenti, hogy hiába is kerültek ideiglenesen a femások gondozásába, egyenlőre még nem lehetett örökbe adni őket, csak ha a lefoglalást átminősítik elkobzássá (hiszen ekkor vehetik el a tulajdonjogot a "gazdájuktól").

Miután a rendőrség elvégezte a szükséges nyomozati munkát, nagyon kíváncsian várjuk, hogy milyen ítélet születik az ügyben!


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában