Művészetterápia a bv-en

2024.08.23. 10:00

Az egyént a nyugodtabb konfliktus feldolgozásra és megoldásra vezeti

Molnár Emese

Forrás: BVOP

A Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet nagy hangsúlyt fektet olyan fogvatartotti programok szervezésére, amelyekkel a figyelem leköthető és egyben a kreativitás is fejleszthető.

Forrás: BVOP

Mint azt a bv. intézet kifejtette, a heti programokat színesítő szakköri foglalkozások keretében számos lehetőség adott az alkotókészség kibontakoztatására. Az intézet által biztosított eszközök és anyagok felhasználásával ceruzarajzok, festmények, horgolt figurák és bőr övek is készülnek. A női fogvatartottak körében az amigurumi mellett a hímzés tevékenysége az, amely nagyobb népszerűségnek örvend.

Forrás: BVOP

A reintegráció a társadalomba való visszailleszkedést elősegítő tevékenységek együttese. Ennek részeként célszerű olyan technikák elsajátítását is beépíteni, illetve lehetőséget biztosítani, ami az egyént a nyugodtabb konfliktus feldolgozásra és megoldásra vezeti. Mindezeket a feladatokat a művészetterápia jellegű foglalkozásokkal kívánják támogatni az intézetben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában