Katasztrófavédelem

2024.08.22. 17:00

Még mindig tart a tűzgyújtási tilalom

Még szerencse, hogy a rekkenő hőségben, amikor a napon 40 fokhoz közelebb van a levegő hőmérséklete, mint a 30-hoz, keveseknek jut eszükbe tüzet gyújtani, a szabadban főzni, vagy eltüzelni a kerti hulladékot.

Duol.hu

Illusztráció.

Fotó: MW

Ettől függetlenül fontos felhívni a figyelmet arra, hogy országos szinten tűzgyújtási tilalom van érvényben. Kirándulás közben is figyeljenek oda erre is. Egyébként is elítélendő, de izzó állapotban még véletlenül se dobják el a cigarettacsikket se. 
Tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, de még a kijelölt tűzrakóhelyeken is. A parlag- és gaz­égetés szintén nem engedélyezett a fokozottan tűzveszélyes időszakban. A katasztrófavédelem szakemberei azt javasolják a lakosságnak, hogy a tilalommal nem érintett belterületen is zárt égésterű eszközöket, elektromos vagy gázgrillt használjanak. Az aktuális tűzgyújtási tilalomról, és a tűzgyújtási szabályokról a www.katasztrofavedelem.hu honlapján elhelyezett térképen, illetve a kapcsolódó információs anyagokból lehet tájékozódni.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában