Becsapta

3 órája

Milliókat csalt ki alkalmi ismerősétől

Duol.hu

Kicsalt közel ötmillió forintot az ismerősétől

Forrás: police.hu

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki ismerősétől közel ötmillió forintot csalt ki.

A vádirati tényállás szerint a férfi 2022. márciusában elhitette nőismerősével, hogy négymillió forintra van szüksége adósságai törlesztéséhez, de ő nem kaphat hitelt és ezzel rávette a sértettet arra, hogy a kölcsönt ő vegye fel. A férfi megígérte, hogy a hitel törlesztőrészleteit fizetni fogja, azonban ezt nem tette meg. A hitelfelvétel előtt és után is különböző pénzösszegeket kért a férfi a nőtől azzal, hogy azt majd visszafizeti, ez azonban nem történt meg.

A férfi 2022. júniusában kapta meg a banki kölcsönt, amelyből vett egy gépkocsit, a többit elköltötte, bebútorozta a lakását, illetve a megélhetésére fordította. A vádlott a sértettől kölcsönkért összegből semmit nem fizetett vissza, így neki közel ötmillió forint kárt okozott, amely az eljárás során nem térült meg.

A büntetlen előéletű vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését, így az ügyészség arra tett indítványt, hogy a bíróság iratok alapján, tárgyalás mellőzésével felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki vele szemben.

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Dunaújvárosi Járásbíróság dönt majd.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában