szervezetek, egyesületek figyelem!

2018.02.08. 17:18

Ételláda elhelyezésére indít felhívást Dunaújváros

A felhívásra 2018. március 14-ig lehet jelentkezni írásban. A jelentkezésben szükséges az ételláda elhelyezésére helyszínt is biztosítania a szervezetnek.

DMJV

F E L H Í V Á S

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlésének a 43/2018. (I. 25.) határozata alapján felhívást teszek közzé a dunaújvárosi egyesületek, alapítványok, illetve egyházi szervezetek részére

„ételláda

elhelyezésére és a Fejér Megyei Kormányhivatal Dunaújvárosi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztálya által előírt közegészségügyi és higiénés feltételeknek megfelelő karitatív működtetése céljából.

A felhívásra 2018. március 14-ig lehet jelentkezni írásban. A jelentkezésben szükséges az ételláda elhelyezésére helyszínt is biztosítania a szervezetnek.

Az elhelyezést és működtetést vállaló szervezetnek a Népegészségügyi Osztály által előírt alább felsorolt közegészségügyi és higiénés feltételeket kell betartani különösen az ételláda működtetése során:

  • „a gyűjtőláda elhelyezése szennyező környezeti hatásoktól védetten történjék,
  • zárható kialakítással, rendelkezzen mosható-, fertőtleníthető felülettel,
  • az elvárt megfelelő higiénés állapot fenntartása érdekében folyamatos felügyeletét, takarítását, fertőtlenítését biztosítani szükséges,
  • takarításához ivóvíz minőségű vízvételi lehetőség biztosítása szükséges,
  • környezetében a rovarok- és rágcsálók elszaporodásának megakadályozása érdekében irtásuk biztosítása szükséges,
  • fogyasztásra nem alkalmas ételek elszállíttatásáról gondoskodni szükséges,
  • a gyűjtőláda felügyeletét ellátó részéről járványügyi szempontból fokozott figyelmet igényel az élelmiszerek származási helyének nyilvántartása, a romlandó, rövid fogyaszthatósági-, minőség-megőrzési idejű élelmiszerek átválogatása, illetve nyári időszakban, a hűtést igénylő élelmiszerek tárolási feltételeinek biztosítása.”
  • Az írásos jelentkezést Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán Szolgáltatási Osztályán(2400 Dunaújváros, Városháza tér 1. “A” épület IV. emelet 402. sz. helyiség) lehet leadni ügyfélfogadási időben (hétfő, szerda: 8-12, 13-16 óráig, péntek: 8-12 óráig), vagy postai úton Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Humán Szolgáltatási Osztály, 2400 Dunaújváros Városháza tér 1. címre lehet eljuttatni.

    A jelentkezéseket Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Szociális, Egészségügyi és Lakásügyi Bizottsága véleményezi, és Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármestere választja ki azt a szervezetet, amelyet az ételláda elkészítéséhez való hozzájárulás címén támogat Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata. A támogatás: az ételláda bekerülési költségeihez való hozzájárulás címén bruttó 300.000.- Ft.

    Cserna Gábor, polgármester

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában