nem unatkoztak a gyerekek

2019.08.01. 08:00

Remek programok a Dózsában

A Dunaújvárosi Gazdasági Ellátó Szervezet a tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezte, illetve rendezi a szokásos nyári napközis táborát a dunaújvárosi általános iskolák tanulóinak részére.

Agárdy Csaba

Fotó: LI

A tábor helyszíne a Dózsa György iskola. A programsorozat, ami már a hajrájához érkezett, június 17-én kezdődött és augusztus 9-én fejeződik be. A tábor hétköznapokon fogadta, illetve fogadja hetes turnusokban a jelentkezőket. A szervezők gazdag programot állítottak össze, a nyolc hetet nyolc különböző témára osztották fel. Minden héten az adott témának megfelelő vendéget hívtak meg, ellátogattak a város kulturális központjaiba, és nem hagyhatták ki az élményfürdőt, és a gyerekek egyik legnépszerűbb nyári programját, a fagylaltozást sem.

Vaskó Eszter, a napközis tábor vezetője
Fotók: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A táborozás hajrájában kerestük meg Vaskó Eszter táborvezetőt, és kértük arra, vonjon rövid mérleget az eddig tapasztaltak alapján. – Hetente hetven-nyolcvan gyerek vett részt a táborban. Rendszeresen jártunk az élményfürdőben, voltunk moziban, színházban, könyvtárban, múzeumban, itt nagyon népszerű volt az ékszerkészítés. Rengeteg sportfoglalkozást tartottunk, a sportági képviselők is meglátogattak minket. A sportprogramokat az élményfürdő mellett, az iskolánk udvarán és tornatermében tartottuk.

Nyolc hét, rengeteg program a Dózsa iskolában (is)

Kézilabdázhattunk, amerikai fociztunk, futsaloztunk és a karatéval is megismerkedhettünk egy-egy délelőtt. Összességében sikeresnek ítélem meg a tábort, szívesen jöttek hozzánk a gyerekek és minket is szívesen fogadtak ott, ahova ellátogattunk. Szerencsére eddig minden a tervek szerint zajlott, mindenki épségben megúszta a foglalkozásokat. Ma a magyarság hete van, korábban – a többi között – volt a mese hete, a sporthét, a hősünk hete, a tánc és vigasság hete is.

„Csendes pihenő” a Dózsa iskola aulájában

A tábor résztvevői látogatást tettek a mentőállomáson, gyakorolhatták az újraélesztést, találkoztak a rend­őrökkel és a tűzoltókkal is. Sok hasznos tapasztalatot szereztek. Természetesen játékra és pihenésre is volt idő bőven. A játékok közül különösen népszerű volt a számháború és egy hagyományos, ősrégi magyar csapatjáték, a méta, amely már II. Lajos király idején is ismert volt, a ma játszott csapatjátékok közül a krikettel és a baseballal van a legközelebbi rokonságban.

Vaskó Eszter elmondta még, hogy nem panaszkodhatnak a kihasználtságra, hiszen maximum százhúsz gyereket tudnak hetente fogadni és hetvenen-nyolcvanan mindig voltak. A táborvezetőtől azt is megtudtuk, van egy olyan gyerekük, aki egymás után hat héten is itt volt, illetve itt lesz még a jövő héten is közöttük...

Vándortábor iskoláról iskolára

A Dunaújvárosi Gazdasági Ellátó Szervezet által szervezett nyári napközis tábor, amolyan vándortábor, szinte minden évben más-más iskola a központja. Tavaly a Móriczban, előtte a Gárdonyiban korábban pedig a Vasváriban tölthették a diákok a nyári szünetük egy részét. A Gazdasági Ellátó Szervezet tábora mellett a Munkásművelődési Központ is táboroztatott Kézműves és mesetábor címen, de szinte minden dunaújvárosi sport­egyesület, szakosztály biztosított, biztosít nyári elfoglaltságot a diákoknak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában