Városi Tőkealap

2019.10.07. 18:30

A helyi vállalkozások érdekében

duol.hu

Fotó: Kállai Félix

Öt milliárd forintos Városi Tőkealap segíti majd a vállalkozásokat Székesfehérváron, jelentette be Cser-Palkovics András polgármester a mai napon Székesfehérváron rendezett tájékoztatón, melyen Cserna Gábor polgármester úr, és Dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke is részt vett.

A meghirdetett ún. Városi Tőkealapból a növekedési potenciállal rendelkező helyi vállalkozások kaphatnak tőkejuttatást ígéretes fejlesztési, beruházási terveik megvalósításához. Az Alap célkitűzése, hogy érdemben hozzájáruljon a térség gazdasági fejlődéséhez és a vállalkozásfejlesztési törekvésekhez.

A Tőkealap nem korlátozza befektetéseit a régió iparágainak tradicionálisan erős szereplőire, ezeken kívül a fenntartható fejlődéshez kapcsolódó energetikai területek, a hulladékgazdálkodás, a víz értéklánchoz kapcsolódó technológiák, a kiskereskedelem, a mobilitás és a járműgyártás területét célozza meg.

Mint azt Cserna Gábor polgármester elmondta, rendkívül fontosnak tartja a helyi vállalkozások támogatását, ezért reméli, hogy a közeljövőben, Dunaújvárosban is elindítható lesz ez a kezdeményezés, ahol ugyancsak számos innovatív vállalkozás élhetne a lehetőséggel, mely hozzásegít a térség, közvetlenül pedig Dunaújváros fejlődéséhez.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában