A kalandtúra nyomán

2023.08.12. 15:30

Hibrid lények lepték el a rácalmási iskolát - galériával

Csaknem három hét van vissza a nyári szünetből, a gyerekfelügyelet megszervezése augusztusban is feladatuk a szülőknek. De még jobb, ha nemcsak gyermek-megőrzésről gondoskodunk, hanem olyan elfoglaltságról, amely fejleszti, építi csemeténket.

Török Tímea

Fotó: Laczkó Izabella

Márta István, a Jankovich Miklós Általános Iskola igazgatója a tanévzárón is előrevetítette, hogy Rácalmáson egész szünidő alatt táborozási lehetőséget kínálnak a diákoknak. A kisvárosban ugyanis három intézmény is pályázott a családok érdekében a Szent Erzsébetről elnevezett országos táboroztatási programra, az iskola mellett a művelődési ház és a szociális intézmény is. 

A Jankovich iskola diákjainak táboréletébe már volt lehetőségünk betekintést nyerni, most ismét egy különösen jól sikerült táborhetet mutathatunk be olvasóinknak. Az augusztus 7-én kezdődő táborhét vezetője Páhi-Fekete Noémi grafika- és festészet-tanárnő, aki segítőjének egykori tanítványát, Vincze-Hajnal Blankát választotta. A táborvezetőt kérdeztük a részletekről.

– Hétfőn huszonegy táborozóval élménytúrát tettünk a rácalmási Nagy-szigeten, és az ott szerzett tapasztalatainkat dolgoztuk fel különböző technikák segítségével a témahéten. Így az iskola aulájában berendezett rögtönzött kiállításunkon láthatóak például levegőre száradó, gyurmából mintázott különböző vízi élőlények. Olyan hibrideket alkottak a gyerekek, amelyek emberi és vízi fantázialények vonásait egyesítik. Szintén a témához kapcsolódóan batikoltunk, kavicsot festettünk, illetve különböző növényi részekből főzeteket készítettünk, és az így készült festékekkel kísérleteztünk. Szerettünk volna – az idén most már harmadik éve – a Nagy-szigeten megrendezett tájművészeti szimpóziumba becsatlakozni, de a magas vízállás miatt mi a gyerekekkel inkább a tó környékén dolgoztunk land art projekteken – mondta el a táborvezető. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában