Vakáció idején

2024.06.26. 07:00

Last minute tábor ötletek

Visszavonhatatlanul kitört a vakáció. Azonban sok családnál még mindig kérdés, hogy oldják meg a gyerekelhelyezést az elkövetkező több mint 2 hónapra ráérő nagyszülő, vagy más segítség hiányában. Ehhez szeretnénk last minute ötleteket mutatni.

Török Tímea

Illusztráció

Fotó: Laczkó Izabella

Az önkormányzatok és iskolák által szervezett napközis táborok kiváló lehetőséget kínálnak a gyerekek számára, sokszor önköltségi áron. Persze ez sem hozzáférhető mindeni számára. Ebben az esetben a tematikus táborok széles választékából lehet válogatni.

Tematikus táborok

Manapság szinte minden érdeklődési körre találunk tematikus tábort. A lovas, úszó, fotós és média, programozó, valamint az állatkerti táborok különösen népszerűek. Ha a gyerekünknek van hobbija vagy sportol, akkor érdemes ilyen tematikus tábort választani, hogy az érdeklődési körének megfelelően tölthesse a nyarat.

Napközis vagy ottalvós?

Kisebbeknek a napközis táborok ajánlottak, ahol a gyerekek otthon alszanak, és a táborban töltött idő nagyjából megegyezik az iskolai napok hosszával. Ezekben a táborokban a tematikus programok mellett szabadidős tevékenységeket is szerveznek, mint például fagyizás vagy strandolás. Az ottalvós táborok a nagyobb gyerekeknek szólnak, és remek lehetőséget kínálnak az önállóság fejlesztésére. 

Mennyibe kerül?

Sajnos a táborok nem olcsók, általában 40 ezer forinttól kezdődnek, és az árak a csillagos égig terjedhetnek. Sok helyen van testvérkedvezmény, és gyakran jutalmazzák, ha több hétre is befizetjük a gyereket.

Illusztráció
Fotó: Czeglédi Zsolt

Mire figyeljünk?

Nagyon fontos, hogy csak megbízható táborszervezőkben bízzunk meg! Kerüljük azokat a lehetőségeket, ahol a szervezőről alig található információ a neten. Lehetőleg találkozzunk személyesen a szervezőkkel. Segítség lehet a gyereknek, ha testvérével vagy barátjával együtt táborozik, így biztosan lesz egy ismerős arc a helyszínen is.

Lehetőségek a közelben 

A teljesség igénye nélkül néhány tematikus tábor, amelyek a közelben érhetőek el: Adony szőlőhegyen az Álmosvölgyi Lovaudvarban tanya táborokat szerveznek három turnusban, amelyből az első angol nyelvű. 

Kulcson a helyi könyvtár és Bándity Réka, biológus közös szervezésében tudós táborba várják a lurkókat. A délelőtti programok a tudomány jegyében telnek majd, amelyet az önkormányzat a könyvtári elfoglaltságokkal egészíti ki délután. 

Illusztráció

Rácalmáson a sportcentrumban tenisztábort szerveznek, ahova kezdő és haladó tudású gyerekeket is várnak. 

Dunaújvárosban a Munkásművelődési Központ több témában is érdekes elfoglaltságokat kínál a szünetre. Bejárós táboraik öt témára szervezik. Választhatnak a gyerkőcök a Közlekedj okosan!, Ökotábor, Társasjáték tábor, Mesetábor és Színek és Állatok című táborok közül. Szintén a városban különleges elfoglaltságot ígér a színjátszó tábor, amelyet Polgár Lilla színésznő, Dubai Péter a Bartók művészeti titkára, illetve Siegrist Cecília és Szekeres Petra (a Bartók Színház kellékesei) vezetnek. A gyermekek a hét során zenés, drámapedagógiai, színjátékos és kreatív foglalkozásokon vehetnek részt, két turnusban. A Kis Zseni Mentális Aritmetikai Iskola öt turnusban kínál nyári tábort. Míg délelőtt tanulási tréningen vehetnek részt, minden délután szórakozással készülnek a szervezők. 

Nagyvenyimen a lovak szerelmesei találnak majd kihagyhatatlan elfoglaltságot az Állati jó tanya napközi elnevezésű lovasfejlesztő és természetközeli táborban. 

Dunaföldváron a Levendula Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és meghívott előadói művészeti tábort szerveznek. A programok között szerepel néptánc, agyagozás, szövés, hangszerkészítése, bőrözés, nemezelés és ékszerkészítés.

Előszálláson ZOO tábort szerveznek két turnusban, ahol az állatparkban élő állatokról lehet megismerni, betekinteni a gondozás kulisszatitkaiba is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában