Hajsza, a Gálya, a Főnix éjszakája

2024.06.29. 14:00

Két remek koncerttel nyitott a Mezőfalvi Testvér-települési Találkozó - képgalériával

Június 28-án, péntek este a Mezőfalvi Petőfi Sándor Általános Iskola udvarán felállított színpadon zúzós rock koncerttel indult a mezőfalviak idei falunapja. 19.30-tól bemelegítésként a Rockstars Not Dead zenekar hangolta a közönséget. A 80'-as évek legnagyobb slágereit hallhattuk előadásukban. 22 órától pedig egy igazán ütős formáció, a hazai rock kultúra ikonja a P. Mobil lépett színpadra.

Horváth László

Sóki László fő szervező és Horváth István menedzser

Fotó: Horváth László

A pénteki napról a fő szervezőt, Sóki Lászlót a Mezőfalvi Polgárőr Egyesület vezetőjét kérdeztük.

- Talán az idei rendezvényünket egy álom, egy kör befejezésének is tekinthetnénk, de természetesen nem akarjuk befejezni. A centrikus körökből nyitunk egy újat és még beljebb tudunk mászni. Meglátjuk, a jó Isten mit ad majd nekünk. Aki eddig követte a mezőfalvi rock estéket, az tudja, hogy ez egy zárófejezet. Tehát a P. Mobil, a Tunyogi, a Deák Bill, a Lord, a Karthago után, de sorolhatnám a Vörös Pistiéket is, vagy bárkit, ez egy olyan vonal, amibe nagyon beleillik a mostani koncert. Mindenki tudja, a P. Mobil egy ős, egy meghatározó formáció, amiből nagyon sok ember nőtt ki. Nagyon sok ember teremtett olyan zenei világot, ami jelenleg is példa értékű, nem csak a fiatal zenészek számára, hanem nekünk hallgatóknak is.

- Beszéljünk az előzenekarról is, hiszen ők is fantasztikus csapat!

- Sajnos a tavalyi vihar szétverte a rendezvényünk második felét. A Lord Vándor tributje le tudta adni még a műsorát. Viszont a Rockstars nem jutott színpadra az időjárás miatt. Szerencsére a fiúkkal meg tudtunk egyezni, hogy az idei évben az elmaradt koncertet bepótolják. Aki itt van látja és hallja, minőségben és látványban bizony fel kell kötni a gatyát Schuster Lórántéknak! Ilyen zenekar után csak nagy produkcióval szabad kiállni. Úgy gondolom Mezőfalva mindenféleképpen nyert a mai estével.

- Miként sikerült a P.Mobilt idecsábítani?

- A régmúlt időben elmentünk az önkormányzatunkkal egy borkóstolóra Villányba, ahol a P. Mobil volt a sztár vendég. Itt a Pokolgéptől Rudán Joe-val tárgyaltam a következő fellépésre és akkorát buliztunk a P.Mobilra, hogy már akkor megbeszéltük egy lehetséges mezőfalvi fellépést. Igaz, azóta sok minden történt a mezőfalvi rock esték történetében, de Horváth István rock menedzser közreműködésével mindig sikeresen túllendültünk a nehézségeken. A mai időkre olyan Rock esték sorozaton vagyunk túl, hogy a rock zenekarok és a rock zenét kedvelők társadalmában is elismerésre méltó, így a zenekarok is azt mondják, ide érdemes eljönni, mi értünk a zenéhez!

Az előbb elmondott kijelentéseket mi sem bizonyítja jobban, mint az a fergeteges hangulat, amit a P.Mobil közvetített a mezőfalviak 2024-es Rock estjének záró fellépőjeként.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában