Dunaújvárosi Egyetem

2024.07.01. 13:59

Elismerés a kiemelkedő munkásságukért

A Dunaújvárosi Egyetem a diplomaátadó ünnepség részeként mindig díjazza azon személyeket, akik az intézmény hatékony működése érdekében kiemelt munkát vagy támogató tevékenységet végeztek, illetve az egyetem, a felsőoktatás és a kutatás fejlődéséhez jelentős mértékben hozzájárultak.

Molnár Emese

Gyöngyössy Katalin Szilvia Rektori Elismerő oklevelet vehetett át

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

A június 28-i ceremónián a „Dunaújvárosi Egyetem Tiszteletbeli Polgára” címet Sófalvi Istvánnak adományozták. Mint az a méltatásában elhangzott, Sófalvi István felsőfokú tanulmányait a Dunaújvárosi Egyetem jogelődjénél, a Nehézipari Műszaki Egyetem Kohó és Fémipari Főiskolai Karán rendszerszervezőként szerezte, majd gépészmérnökként végzett a Miskolci Nehézipari Műszaki Egyetemen. 2002. július 1-től kezdett oktatni a Dunaújvárosi Főiskolán, főiskolai docensi kinevezéssel a Közgazdaságtudományi Intézetben. 2012. júliusa óta mesteroktató, 2012. szeptember 1-től az Ecotech Zrt-nél felnőttképzési igazgató. 2018-ban címzetes egyetemi docensi címet kapott. Az elmúlt 22 év alatt több más tárgy mellett elsősorban stratégiai tervezést, projektmenedzsmentet és logisztikát oktatott magyar és angol nyelven. Mind magyar, mind pedig külföldi hallgatói tisztelik és kedvelik, humorával mindig színesíti óráit, így a fiatalabb generációkkal is jól megtalálja a hangot. Rendszeresen vett részt a TDK konferenciák zsűrijében, záróvizsga bizottságokban, ahol személyiségéből adódóan igyekezett oldani a feszültséget, de mindig elhangzott egy-egy megszívlelendő építő kritika is a részéről. Nyugdíjba vonulásával nagy űrt hagy maga után, de remélik, hogy tapasztalatát, nagy szakmai tudását a jövőben is megosztja az egyetemi közösséggel, hiszen visszavárják.

Az egyetem a kiemelt projektjeiben való közreműködésért, szervező-fejlesztő tevékenységben való szerepvállalásért, vagy bármilyen tevékenységért, amely a felsővezetés elismerésére hivatott, „Elismerő Oklevelet” is adományoz. Ilyen kitüntetésben részesült most Gyöngyössy Katalin Szilvia, aki 2006. augusztus 21-e óta dolgozik a Dunaújvárosi Egyetemen. A Nemzetközi Kapcsolatok és Pályázati Irodán szakreferens munkakörben kezdte meg munkáját, amelynek ma is oszlopos tagja. 2012 júliusától irodavezetőként is számíthattak odaadó, mindig támogató és kiváló munkájára. Óraadói tevékenységet is ellátott, valamint az Ecotech Nonprofit Zrt csapatát is erősítette.

Diplomaosztó a Dunaújvárosi Egyetemen
Fotós Szabóné Zsedrovits Enikő 

Elismerő Oklevelet kapott Lászlóné Kenyeres Krisztina, az egyetem felsőoktatási igazgatója, aki 2002. július elsején kezdte meg munkáját az akkori Dunaújvárosi Főiskolán. 2004-től a Matematika Intézet, 2011-től a Műszaki Intézet oktatója volt, emellett TDK felelősként segítette a tudományos diákköri tevékenységeket. Az elmúlt évek alatt több testület munkájában is részt vett. 2016 óta kuratóriumi tagja a Dunaújváros Felsőoktatásáért Alapítványnak, 2017 óta pedig elnökségi tagja a Dunaújvárosi Egyetem Sportegyesületnek. Oktatói tevékenységével párhuzamosan, már a kezdetektől aktívan vesz részt a duális képzések megszervezésében, a vállalatokkal történő kapcsolattartásban. Oktatási, majd felsőoktatási igazgatóként 2015. januárjától látja el vezetői feladatait, irányítja az egyetemi tanulmányi adminisztrációt és oktatásszervezést.

A Dunaújvárosi Egyetem Tehetséggondozási Tanácsa a Dunaújvárosi Egyetem Kerpely Antal Szakkollégiumban és a Dunaújvárosi Egyetem tehetséggondozásában kiemelkedő tevékenységet végző kollégáit oklevélben részesíti. Ilyen díjat kapott Kovács Szilvia, dr. Kőkuti Tamás és dr. Budai Gábor.

A Fejér Vármegyei Mérnöki Kamara által alapított Szakdolgozat Díjat a vármegye műszaki felsőoktatásban végzett hallgatói nyerhetik el. Idén hárman érdemelték ki ezt az elismerést, mégpedig Kozáry Péter, Szakos Milán és Bencze Balázs.

Az elmúlt években tanulmányaik ideje alatt a Hallgatói Önkormányzatban és a hallgatókért végzett kiemelkedő közéleti, közművelődési és közösségszervező tevékenységük elismeréseként emléklapot vehetett át az ünnepségen Bagoly Zoltán, Bodahelyi Réka, Fülöp Hunor, Füsti Blanka, György Anna, Molnár Karolin Ráchel, Szabó Kitti, Török Vanessza, Tukora Tímea és Vámosi Zoltán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában