Mezőfalva

2024.07.02. 19:00

Testvér-települési Találkozón mulattak az emberek - képgalériával

A hőségnél csak a barátság volt nagyobb, amivel a vendégeiket fogadták a mezőfalviak. Itt a nyár, a meleg és a felhőtlen szórakozás ideje. A hétvégén péntek estétől vasárnap hajnalig tartó hagyományos Mezőfalvi Testvér-települési Találkozón számtalan zenei és kulturális program vonzotta a kilátogatókat.

Horváth László

Jó hangulatú, sok programos Testvér-települési Találkozóval indították a nyarat Mezőfalván

Fotó: Horváth László

Ritka pillanat életünkben, amikor finom falatok, valamint egy-egy pohár jó bor mellett leülhetünk egymással szemben és őszintén megkérdezhetjük: Te hogy vagy, mi újság nálatok? Nos, erre a legkiválóbb alkalom, ha falunapon tesszük ezt, és rázunk kezet rég nem látott rokonainkkal, ismerőseinkkel. A mezőfalvi nyárindító rendezvény mindig is nagyon népszerű volt, és a hétvégi hangulatot tekintve továbbra is az lesz. Péntek este két nagyszerű rock együttes a Rockstars Not Dead és a P.Mobil lépett a színpadra. Játékukkal méltón képviselték a hazai rock zene évtizedes hagyományait. 

Szombaton motoros találkozóval kezdődtek a programok.  A képen Gyetvai József a vendéglátó mezőfalvi motorosoktól.
Fotó: Horváth László

A rendezvény a Mezőfalvi Polgárőr Egyesület szervezésében és gondozásában valósult meg. A falunap szombat délelőtti folytatásában a kitelepült civil szervezetek, intézmények és baráti társaságok állította sátrak alatt találkozhattunk a falubeli emberekkel és vendégeikkel. 10 órától igazán beindult a programok sorozata. Először a mezőfalvi motorosok által meghirdetett motoros találkozón csodálhattuk meg korunk legszebb és legszebben duruzsoló gépeit. Köztük nem egy régi és különleges darabot. Két versenyszámot is sikerült lebonyolítani a szervezőknek. Motorszépség és hang, valamint a főtengelyhajító kategóriában mérték össze tudásukat. Bemutatkoztak a sárosdi kutyások is. 

Senki nem maradt étel és ital nélkül. Salgó József a Mezőfalvi Gazdakör tagja kínálja a finom falatokat.
Fotó: Horváth László

Zárásul pedig gurultak egyet a közeli dunaföldvári fagyizóig. Természetesen a vendéglátás a motorosoknál sem maradt el. Hosszú sor kígyózott az ebédosztásnál. De nem csak a technika szerelmeseinek adódott látni és ízlelni való, hanem a sok kiérkező vendégnek és ismerősnek is, akik az árnyat adó fák alatti pavilonokban kerestek menedéket a hőség és a Nap elől. Megérkeztek a testvér-település küldöttségei is. Kisújfaluról és Jászdózsáról. Utóbbiaknál éppen kialakulóban van a testvér-települési kapcsolat. A bográcsokban ekkor már készültek a remek ételek. Pörkölteket, gulyásleveseket, és speciális ételeket, mint a Mezőfalvi Német Nemzetiségi Önkormányzat sátránál a savanyú májas nemzetiségi ételt találhattunk a bográcsokban. 

A nagy hőségben jól jött a habfürdő. A pusztaszabolcsi Orsós Janka és apukája is megmártózott.
Fotó: Horváth László

Hasonlóan kiváló szórakozási lehetőség kínálkozott a gyerekeknek is, akik többféle ugrálóvár, pónicikli, gyöngyfestés, hajfestés és különböző gyermekszórakoztató program közül választhattak. 12.25 perckor Márok Csaba Mezőfalva polgármestere hivatalosan is megnyitotta a rendezvényt. Köszöntőjében az időjáráshoz hasonló ragyogó napot kívánt a résztvevőknek. Ezután sorra érkeztek a fellépők. Jó ebédhez szólt a nóta Bokor Jánossal. A gyerekeket Pintácsi Viki szólította a színpadra. A szó szerinti felforrósodott hangulatot a Mezőfalvi Önkéntes Tűzoltó Egyesület habpartija hűtötte sokak örömére. Ezután ünnepélyes díjátadó következett, melyben Mezőfalva Nagyközség Önkormányzatának Képviselői Testülete Mezőfalváért kitüntetésben részesítette Hajas Erika pedagógust és Szatmári Lászlót a mezőfalvi polgárőrség tagját. Mezőfalva sportéletének előmozdításáért Klics Ferenc Díjat kapott Gulyás Ferenc edző.

Színes kulturális műsorral is várták a közönséget
Fotó: Horváth László

Az ünnepi pillanatokat követően kulturális műsorokkal folytatódtak az események. Mezőfalva és Kisújfalu csoportjainak bemutatóit láthatta a közönség. Néptánc, német nemzetiségi tánc, kisújfalusi zenei blokk, senior tánc, zumba és a már hagyományos flashmob előadásból állt a repertoár. 18.30-tól ismét a zenekarok kapták a főszerepet. A Crazy Little Queen Tribute Bend és a Jolly & Barby formáció lépett színpadra. Az est zárásául B. Tóth László retro discója és Misa Bolk lemezlovas szórakoztatta hajnalig a Mezőfalvi Testvér-települési Találkozó közönségét.

A felnőttek is beálltak a csillámtetkó és arcfestéshez
Fotó: Horváth László

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában