Dunaújvárosi Egyetem

2024.07.02. 17:00

További együttműködés

A „Beijing Yinhong International Education Consulting CO., LTD” által képviselt programhoz összesen 33 kínai egyetem csatlakozott, amelyek közül a Wuhan University of Technology képviselői tettek látogatást a Dunaújvárosi Egyetemen (DUE) 2024. július 1-jén – adta hírül az egyetem honlapja.

Duol.hu

Forrás: uniduna.hu

A Scottish Qualifications Authority (SQA) és a Chinese Scholarly Exchange Service Center (CSCSE) együttműködésének köszönhetően 2003-ban jött létre az a program, aminek eredményeként napjainkig közel 60 000 kínai diák fejezte be felsőoktatási tanulmányait. Jelenleg közel 17 000 kínai hallgató vesz részt felsőoktatási képzésben e program keretében, melyből nagyjából hétezren tervezik, hogy külföldön folytatják a továbbtanulásukat. Az SQA tájékoztatása szerint növelni kívánják a DUE-n a kínai hallgatók létszámát.

A tárgyaláson a pekingi kft. képviseletében Zhang Haixia vezérigazgató, Dang Yuan vezérigazgató helyettes, Mi Yulong, Yi Shasha projektmenedzserek, valamint Zhong Ming a Wuhan University of Technology dékánhelyettese voltak jelen.

A Dunaújvárosi Egyetemet dr. Rajcsányi-Molnár Mónika intézményfejlesztési és általános rektorhelyettes, dr. Kovács-Bokor Éva tudományos és kutatási rektorhelyettes, dr. Balázs László oktatási rektorhelyettes, László Ildikó nemzetközi kapcsolatok igazgató és Gyöngyössy Katalin koordinátor képviselte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában