Közélet

2024.08.17. 15:00

Iskolakezdési támogatást nyújt Dunaföldvár önkormányzata

Dunaföldvári Polgármesteri Hivatal Hatósági- és Szociális Iroda a település honlapján tájékoztat a dunaföldvári iskolakezdési támogatásról.

Duol.hu

Illusztráció.

Fotó: Shutterstock

Az ISKOLAKEZDÉSI TÁMOGATÁS – augusztus 15-től szeptember 15-ig kérelmezhető(kérelmezési időszak) egyszeri támogatása nappali tagozat 1-12. évfolyamán tanulói jogviszonnyal rendelkező gyermeket nevelő szülő/törvényes képviselő által.

A kérelmezési időszak első ügyfélfogadási napja 2024. augusztus 16. (péntek).

Jogosultsági jövedelemhatár: család - 156.750.- Ft/fő.

Támogatás összege: gyermekenként 10.000.- Ft.

Vagyonvizsgálat van az Szt.-ben, és az Szt. végrehajtási rendeletében meghatározottak szerint.

A kérelemhez csatolandó dokumentumok:

  • a kérelmező személyi igazolványa (vagy érvényes útlevél, vezetői engedély), lakcímkártyája és TAJ kártyája, gyermek/ek TAJ kártyája,
  • a kérelem benyújtását megelőző hónap jövedelmének igazolása (házastárs/élettárs esetén a házastárs/élettárs jövedelme is igazolandó),
  • az iskolalátogatási igazolás a gyermek tanulói jogviszonyáról,
  • a gyermekét/gyermekeit egyedülállóként nevelő szülő esetén az egyedülállóság tényét igazoló bírósági ítélet, megállapodás, vagy jegyzőkönyv, egyedülállósági nyilatkozat.

A támogatás formanyomtatványon kérelmezhető, mely a szükséges mellékletekkel együtt letölthető a Dunaföldvár Város honlapjáról, valamint elvihető a Polgármesteri Hivatal Hatósági- és Szociális Irodájáról 2024. augusztus 16-tól és ugyanott benyújtható (I. emelet 9., 10. számú iroda) szeptember 15-ig, ügyfélfogadási időben.

Ügyfélfogadási idő:

  • Hétfő: 8.00-12.00-ig.
  • Szerda: 8.00-12.00-ig, 13.00-16.00-ig.
  • Péntek: 8.00-12.00-ig.

Kérelem nyomtatvány

Egyedülállósági nyilatkozat

Meghatalmazás

Amennyiben a kérelmező képviselő útján nyújtja be a kérelmét, abban az esetben kérik a képviseletre való jogosultságot igazoló okiratot (két tanú által aláírt alakszerű meghatalmazás).

Kérik az ügyfeleket, hogy az ügyfélfogadási idő betartásával segítsék munkájuat, mert a kérelmek feldolgozása az ügyfélfogadási időn kívül történik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában