ORV

Tegnap, 10:00

A DKSE és a Rácalmás fiataljai az egyik legnagyobb és legrangosabb versenyen

Csütörtöktől Szegeden rendezik meg a kajak-kenu Olimpiai Reménységek versenyét, ezen a DKSE öt sportolója vesz részt. Máthé Krisztián két kajakosa, illetve Molnár Gergely három kenusa lesz ott a hazai rendezésű viadalon. Rajtuk kívül a Rácalmás SE is képviselteti magát, Poszpischil Luca révén.

Gallai Péter

A DKSE képviseletében Dohárszki Ábel és Györkő Huba C-2 500 méteren indulFotó: MKKSZ

Fotó: DKSE

A versenynek 2020 után lesz ismét Szeged a házigazdája, az ORV több sportágban is a visegrádi országok között fennálló, nagy hagyományokra visszatekintő kölcsönös együttműködés eredménye, kajak-kenuban évről évre az egyik legnagyobb és legrangosabb nemzetközi utánpótlásversenynek számít.

Idén több mint 40 országból érkeznek fiatal sportolók, hogy U15, U16 és U17-es korosztályokban megmérkőzzenek egymással. Legtöbbjüknek ráadásul ez lesz az első nemzetközi versenye, tehát tapasztalatszerzés céljából is kiváló lehetőség a jövő olimpiai reménységeinek.

A Dunaújvárosi KSE-t öten képviselik, Bebők Lara négy számban áll rajthoz, U15 K-1 1000 és 500, U15-17 K-4 500 és 200 méteren.

Bebők Lara
Fotó: MKKSZ

– Augusztusban volt egy kis pihenőm, de utána kezdetét vette a kemény munka. Ami nem mindig úgy ment, ahogy szerettem volna. A közös edzések nagyon tetszenek, új kihívást jelentenek számomra, és nagyon jól érezzük magunkat a lányokkal. Budapesten a KSI-ben volt egy edzőtáborunk, nagyon jót tett a környezet váltás.

Izgatottan várom az ORV-t, szeretném a legjobb formámat hozni.

Blényesi Réka (U15-17 K-4 1000 m): – Boldog vagyok, hogy kijutottam a négyesben, büszke vagyok rá. Egy rövid pihenő után az első másfél hét a visszaszokásról szólt, nem csak fizikálisan, hanem mentálisan egyaránt. Újból kisebb motivációkat gyűjtöttem az edzésekhez, hogy hasonló hatékonysággal dolgozzak, mint az ob előtt. Augusztus utolsó hetét a KSI vízi telepén töltöttük csapattársammal, Bebők Larával, ahol napi két edzésen vettünk részt. Aztán visszarázódtam a gyorsabb edzésekbe és újra képes vagyok feszegetni a határaimat. 

A Szegeden induló  egységünkkel nagyon hamar összeszoktunk, majdnem mintha természetes lenne, hogy együtt evezünk. Úgy érzem, számomra az ezer méter nem is annyi, mert olyan hamar eltelik, közben meg egymást látva ahogy küzdünk, még több motivációt ad.

- Számomra a négyes amibe bele kerültem, dinamikus, egységes és hatékony, az edzések után, kivétel nélkül mosolyogva szálltunk ki. Közösen minden beleadunk, hogy minél jobb eredménnyel térjünk haza Szegedről és elégedetten, boldogan kezdjünk bele a hosszú pihenőbe!

Dohárszki Ábel (U16 C-2 500): – Ez lesz az első nemzetközi versenyünk, szóval viszonyítási alapunk nincsen. Viszont az biztos, júliushoz képest fejlődtünk, ezért nincs bennem izgatottság. 

Nagyon várom a rajtot, nem kisebb célt tűztünk ki magunk elé mint, hogy a döntőben az első ötben, de inkább háromban végezzünk.

Györkő Huba (U16 C-2 500): – Szerintem elég jól ment a felkészülés, sokat párosoztunk Ábellel, elég kemény edzéseket csináltunk Molnár Gergellyel. Célunk, hogy a dobogó meglegyen és szeretnénk megelőzni a másik magyar egységet.

Csernák Attila (U15-17 C-4 mix 500): – Augusztus közepén, egy kis pihenő után újra elkezdődtek az edzések. Eleinte furcsának éreztem a technikámat, de hamar újra ráéreztem. Ehhez hozzásegített a jó erőnlétem, mivel a szünetben próbáltam szinten tartani magam. Elkezdtem jobban figyelni az étkezésemre is, mert sokszor úgy éreztem, a megfelelő étrend még hozzátenne a teljesítményemhez.  Sokat mentünk résztávokat és eveztünk hosszabakat, hogy az állóképességünk fejlődjön és ne legyenek sebességkülönbségek a futam alatt a fáradság miatt. Emelett nagy hangsúlyt fektetünk a technika fejlesztésére is. 

Az ORV-re sokkal magabiztosabb 500 métert szeretnék menni, mint az országos bajnokságon, egy jobban összehangolt négyesben. A cél a döntőbe jutás lenne.

A Rácalmás SE versenyzője, Poszpischil Luca is indul az utánpótlás egyik legrangosabb versenyén
Fotó: MKKSZ

A dunaújvárosiak mellett a Rácalmás SE képviseletében Poszpischil Luca áll rajthoz, U15 C-1 1000 és U16 C-2 500-on Vágovics Eszterrel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában