Falusi környezet

3 órája

Állati élményekkel gazdagodtak a petőfi harmadikosai

Körmendi Erzsébet

Állati jó élményeket szereztek a petőfisek

Forrás: Petifi-iskola Fb-oldala

A Dunaújvárosi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói különleges élményekkel gazdagodtak a közelmúltban. Erről adtak hírt az intézmény közösségi oldalán a két tanító, Ronyecz Andrea és Cziger Mónika jóvoltából:

"Két éve már, hogy a 3.b meghívást kapott Perkátára, látogassuk meg az osztály egyik tanulójának családi gazdaságát. Idén ősszel, még friss lendülettel megbeszéltük, megszerveztük a kirándulást. A program annyiban bővült, hogy a szintén perkátai Őzikertet is meglátogattuk.

Szeptember 19-én, csütörtökön 9 óra körül érkeztünk meg Perkátára, és először az Őzikertet látogattuk meg. A tulajdonos, Papp Péter a saját kezével hozta létre ezt a kis csoda vadasparkot. Nagy szeretettek vezetett körbe minket.

Láthattunk többek között galambokat, fácánokat, libákat és egyéb baromfit; simogathattunk birkát, kis bárányokat, nyuszikat, sertést. A fő sztárok viszont a mentett őzek voltak. Csacsi 5 éve került ide, valójában vele kezdődött minden. Egy autó ütötte el, megmentették, és szépen lassan kialakították a többieknek is a helyet, létrejött a vadaspark.

A legnagyobb élmény az volt, hogy találkozhattunk Zénóval, a három hónapos őzikével. Őt a vadászok találták meg betegen az erdőben. Nem elég, hogy elhozták, de az életmentő műtétjét is fizették. Így ma már fél szemmel ugyan, de egészségesen gazdagítja a vadaspark életét. A gyerekek legnagyobb örömére, Zénót meg is simogathattuk.

Az Őzikertben egy játszótér is várja a gyerekeket, mely szintén vendéglátónk keze munkáját dicséri.

A látogatás végén ajándékkal leptek meg minket, mindenki választhatott egy hűtőmágnest vagy kulcstartót.

Miután megköszöntük Péternek a vendéglátást, átmentünk a család otthonába.

Kis pihenő után, és a finom házi limonádétól felfrissülten Reni és Attila körbevezettek minket a gazdaságban. Megcsodálhattuk a tiszta és rendezett helyen tartott állatokat, megsimogathattuk a lovukat. Levi szakértően még kis kakast is fogott nekünk, hogy közelebbről megnézhessük, megérinthessük.

Fantasztikus élményt nyújtott a látogatás. A délelőtt sajnos gyorsan elszaladt, és már robogtunk is vissza az iskolába. Beszélgettünk az élményeinkről, és egy kis tablót is készítünk majd ennek a kirándulásnak az emlékére.

Köszönjük a meghívást, a csodás napot, és alig várjuk a tavaszt, hogy megnézhessük a kiscsibéket is!" 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában