Elismerések

2024.09.06. 11:25

Aranydiplomák és kitüntetések a Dunaújvárosi Egyetemen

A Dunaújvárosi Egyetem (DUE) Tanévnyitó rendezvényén köszöntötték az egyetem jelenlegi és a Jubileumi hallgatóit – adták hírül az egyetem honlapján.

Duol.hu

Dr. András István rektor és Rodrigo Ballester, Címzetes Egyetemi Docens

Fotó: Laczkó Izabella

2024. augusztus 30-án délelőtt hallgatókkal, az intézmény vezetőivel, a kuratóriumi tagjaival és az 50 éve végzett hallgatókkal telt meg a Dunaújvárosi Egyetem Sportcsarnoka az ünnepélyes Tanévnyitó Ünnepség alkalmából.

A DUE a jubileumi díszoklevelek adományozását abból a célból vezette be 2022-ben, hogy az egyetemen vagy annak valamely jogelődjében sikeresen államvizsgát tett hallgatóknak a mintegy félévszázada történő végzését elismerhesse.

Fotó: Laczkó Izabella

Idén 74 fő részesülhetett Jubileumi díszoklevélben.

A DUE azon személyek részére, akik az intézmény hatékony működése érdekében kiemelkedő támogató tevékenységet fejtettek ki és ily módon hozzájárultak a felsőoktatás és a kutatás, valamint az egyetem fejlődéséhez, munkájuk elismeréséül oklevelet, kitüntetést vehettek át.

A Szenátus „Címzetes egyetemi docensi” címet adományozott Rodrigo Ballesternek.

A DUE kiemelt projektjeiben való közreműködéséért, illetve szervező-fejlesztő tevékenységében való szerepvállalásért „Elismerő Oklevelet” vehetett át Dr. Hegedűs Ágnes és Lóki Gergely Bence.

Fotó: Laczkó Izabella

A Tudományos Tanács javaslata alapján Dr. Joós Antalt a Dunaújvárosi Egyetem Alkalmazott Tudományért Díszoklevélben részesítette.

Az Egyetem hallgatóinak véleménye alapján a 2023/2024-es tanévben nyújtott teljesítményének hallgatói elismerésére Aranykréta-díjat vehet át Dr. Horváth Miklós.

A DUE Szenátusa 2018 decemberében megalapította a Hallgatói Sikerességet Támogató szakmai projektje kapcsán a HASIT-díjat, melyben minden tanévben részesülhet egy oktató, illetve egy szakmentor, akinek munkája kiemelkedő a lemorzsolódás csökkentésében és a hallgatók szakmai támogatásában. HASIT-díjat adományoz a Szenátus továbbá annak a hallgatónak, akit példamutató tanulmányi eredményéért és tanulmányi előremeneteléért a szakmai bizottság arra érdemesnek talál.

HASIT hallgató díjat vehetett át: Cserni Eszter Zsuzsanna

HASIT mentor díjat vehetett át: Ladányi Gábor

HASIT oktató díjat vehetett át: Dr. Keszi-Szeremlei Andrea

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában