Garanciát akarnak

2024.09.16. 16:00

Demonstráltak a vasműsök - képgalériával

Mint ismeretes, a Liberty Dunaújváros gyáregységei hónapok óta nem üzemelnek, szinte a teljes létszám állásidőn van, a műszakos munkavállalók pedig műszakpótlék nélküli bért kapnak. Az is igaz azonban, hogy a dolgozók legutóbb időben megkapták - a nyáron megemelt juttatásoknak megfelelő - munkabért és bár késve ugyan, de a 150.000 forintos egyszeri bónuszt is. Ezek ismeretében és tudatában hétfőn demonstrációt tartottak a Vasmű téren, a főépület előtt, mintegy háromszázan vettek részt rajta.

Duol.hu

Tüntetés a vasmű főkapuja előtt

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Ahogy korábban megírtuk Magyar Zoltán, a Dunaferr DV Vasas Szakszervezeti Szövetség elnöke a közösségi médiában úgy fogalmazott: „A gyár gyakorlatilag hónapok óta áll, és most már ki is fog ürülni” – fogalmazott a szakszervezeti elnök, majd az üzem jövőjével kapcsolatban hozzátette, mindenki szívből bizakodik abban, hogy újra lesz acélgyártás Dunaújvárosban, de a reménykedést sokaknál leküzdi a megélhetés kérdése. Azok, akik elérték a határaikat, felélték a tartalékaikat sok esetben más állás után kényszerülnek nézni, különösen igaz ez a fiatalabb kollégákra, akik szeretnének hitelt felvenni, házat vásárolni, családot alapítani, életet kezdeni. Azt még a szakszervezet sem látja pontosan, hogy az elmúlt fél év intézkedései hatására hányan hagyják ott az üzemet, de a létszámcsökkenés eddig is drasztikus volt. Azzal kapcsolatban, hogy mennyire tartják reálisnak a cégvezetés által novemberre ígért újraindulást, elmondta, már sok mindent hallottak az elmúlt évben, ezért először garanciákat szeretnének látni, amiknek - a szakszervezeti elnök szerint - egyelőre nyoma sincs. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában