Katasztrófavédelem

2024.09.02. 19:00

Folytatódik a szúnyoggyérítés

Az augusztus második felében több helyen lezúdult csapadék és a lakókörnyezetekben megmaradt vizek kedveztek a csípőszúnyogok fejlődésének, emiatt több helyen ismét szükség van a szúnyogok elleni védekezésre - írta honlapján a katasztrófavédelem.

Duol.hu

Illusztráció

Fotó: Imre György

Amíg a nyár első felében az árvízi fajok okozták a fő ártalmat, mostanra egyértelműen az emberközeli életmódot folytató szúnyogok, köztük a házi szúnyogok jelenléte vált meghatározóvá.

A héten Budapest hat kerületében, a Csepel-szigeten, Sopronban és környékén, valamint a Szigetköz több településén várható szúnyoggyérítés. A munkavégzésre az esti és éjszakai órákban kerül sor, amikor a szúnyogok a legaktívabbak. A gyérítések pontos ütemezése megtalálható a katasztrófavédelem honlapján. E szerint Fejér vármegyében Ercsiben lesz gyérítés.

A ház körüli csípőszúnyog-tenyészőhelyeket célszerű felszámolni, ezzel jelentősen csökkenthető a szúnyogártalom és megakadályozható az inváziós fajok további terjedése.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában