Családi nap

3 órája

Jó döntés volt az Ambrózia Parkot választani

Kellemes időtöltést nyújtott és közösségépítő hangulatot teremtett a dunaújvárosi Ambrózia Parkban lebonyolított nyílt és családi nap szeptember 22-én, az eredetihez képest az esőzések miatt egy héttel később. A házigazdánk, ahogy mindenki másnak, Pető Zsolt volt, az Euroshow Kft. ügyvezetője, a park megálmodója. Az idei nyárról és már a jövő éviről is beszélgettünk.

Balogh Tamás

A helyszín csodálatos, a kényelem garantált volt. A szokásos szórakoztató játékos programokon túl a közönség elé léptek a város olimpikonjai, és az Irigy Hónaljmirigy is. 

Pető Zsolt volt az Ambrózia Parkban vasárnap tartott családi nap házigazdája
Fotó: Balogh Tamás

Csak a bizonyosság miatt

Látva a fesztiváligazgató agilitását és a vendégek derűjét valamint a játszós kedvét, egy kéréssel indítottam: 

Kérlek, hogy erősíts meg abban, hogy szeptember van és nem május dereka!

– Biztos lehetsz benne, hogy szeptember 22., vasárnap van, igaz, hogy az időjárás és a hangulat is a nyarat idézi! 

Nálunk nincs olyan, hogy szezon vége, folyamatos üzemben vagyunk és már gőzerővel készülünk a következőnyárra! 

Hogy miről szólt ez a mai nap? Arról is, hogy egy kis jókedvű lendületet adjunk az ide látogatóknak. Aztán egy kis szolidaritást is mutattunk az esős idő és az árvíz miatt elmaradt bulik miatt. Azt is szerettük volna, hogy Dunaújváros közönsége egy kicsit közelebb kerüljön az Ambrózia Parkhoz, mi pedig hozzájuk. Ez egy jó lehetőség volt arra, hogy megismerhessék ezt a helyszínt, hiszen eddig még csak a  fesztiválunk alkalmából látogathattak ide. 

Minőség és mennyiség

– A jövőben az lesz a célunk, hogy a városi és a magánrendezvényekből is minél több kerüljön itt lebonyolításra. Jó az, ha Dunaújvárosban sok olyan rendezvény van, ami turisztikai értelemben is vonzerőt jelent. A mostani alkalom egy kísérlet volt arra, hogy ha mi önerőből megcsinálunk egy rendezvényt és megnyitjuk a kapuinkat a város irányába, akkor arra hogyan fognak reagálni. A látogatóinknak regisztrálniuk kellett magukat, így aztán pontos számunk lehet arról, hogy ezen a napon körülbelül ezer ember jött el hozzánk!

Nagyon elégedett vagyok, mert csupa mosolygós embert láttam és nem hallottam panaszt. A legfontosabb, hogy a minőséget nyújtsunk, mert ebben szilárdan hiszek. Az mindent túlél, mert, ha az embereknek jót tudunk adni, akkor azt ők megfogják hálálni. 

A vasárnapi sláger programok

– Ami szembetűnő volt, hogy főleg délelőtt a családok jöttek le. Még mindig nagyon népszerűek voltak a csillámtetkók, az arcfestések és az egyéb kézműves dolgok. A másik, úgy látszik, hogy megunhatatlan a LUFI. A belőle készült dekorációra tíz perc alatt rámentek a gyermekek és húzták le róla. Szerencsére volt egy lufi hajtogató bohócunk is, akihez átküldtem őket, aztán a végén mindet nekik adtuk!

Népszerű volt a „Mentsük meg a világot!

– Ezt a kreatív játékot mi fejlesztettük ki és a környezetvédelemről szól.  Hatalmas kockával kell dobni egy ugrálós társasjátékban, és közben az említett kérdésekre kell válaszolni – ajándékokért. 

Dobd le és helyezd magad kényelembe!

Lehet, hogy mára ez volt az egyik üzenetetek? Sok kellemes zugot találhatunk ezen a helyszínen.

– Igen, mert ezt mi egy pihenő és szabadidőparknak terveztük meg. Nyilván nem csak fesztiválok, hanem mindenféle típusú rendezvények lesznek itt.

Egy kicsit jobbá tenni a mi világunkat. Ez a célja a mi csapatunknak. Most egy ingyenes rendezvényt csináltunk, ami egy befektetés, ami rendkívül sok munkával járt és „X” forintba került, de nem sajnáltuk. Ami még ennél is fontosabb, hogy az esemény előtti napon reggel nyolctól – éjfélig az én kollégáim itt voltak és egy olyan menetet toltunk le, hogy az példátlan. Ők ilyen lelkesek. Nekik is szeretném ezt azzal meghálálni, hogy sikerre visszük a következő fesztivált is, mert megérdemlik A másik oldal sikere pedig az, hogy majd örülnek a produkciónak az emberek. 

Fotó: Balogh Tamás

Az egy dolog, hogy nekem két vérhólyag fakadt ki a tenyeremen, mert lapátoltam. Szerintem az nagyon fontos, hogy a vezető mutasson példát. Egy vezető nem attól jó, hogy folyamatosan irányít, hanem attól, hogy ha kell, megfogja a munka végét is. Mindig is szerettem dolgozni, és egy jó célért pedig különösen. 

Fotó: Holczer Tibor

Gyönyörű modern álmokat szősz, ma pedig a tutira mentél: Meghívtad a harmincnégy éves Irigy Hónaljmirigyet!

– Hát igen, de gondoltuk, hogy őket szeretik az emberek. Egy olyan zenekart szerettünk volna hozni, akik viszonylag egyszerű fellépési körülmények között is show-t tudnak csinálni. Nem kellett hozzá nagy színpadot építeni, ami nyilván egy gazdasági megfontolás is volt, de egyébként is szeretem őket. 

Sőt! A nyolc tagú bandából három kenuzott, ami nálam egy szívhez szóló dolog. 

Az egyikük a Varga Győző az én kenus párom volt! 

Tehát én egy hajóban eveztem vele. És egyéb kötődéseim vannak az urakhoz. Magánemberként is mondom neked, hogy szerintem rendkívül szórakoztató emberek, szeretem őket. Ők igazi örökzöldek. Harmincnégy éve állnak együtt a színpadon. Szerintem újabb harmincnégy múlva, talán járókerettel, de ugyanilyen sikeresen tolják a szekerüket! 

Miért nem lettél te is a csapat tagja?

– Hát mert nem kerestek meg a mocskok, kihagytak! (mondja nevetve) De ez csak a vicc része volt. Amikor ők kezdtek én már akkor is a zenei pálya felé kacsingattam, hiszen a Géniusz zenekar menedzsereként dolgoztam. Ebből jött később a rendezvényszervezés. Ők meg aztán egyszer csak berobbantak a köztudatba, de hát akkor már egy kész formáció voltak. Így alakult. 

A Győző viszont nem jöhet ide többet!

– Ő aztán semmiképpen! Most is csak csipkedem őket, mert megértem én, biztosan volt valami egyéb dolga, ami miatt most kihagyta ezt az itteni fellépést. Majd legközelebb név szerint fogom őt meghívni és biztosan el is jön, mi pedig jól megszekáljuk a mostaniért!

Elégedetten zártuk ezt a napot

– Elégedett vagyok és nagyon szépen köszönöm a bizalmat és a látogatást a dunaújvárosiaknak, valamint a környező településekről érkezőknek is. Megismerhették a parkunkat és remélem, hogy jól érezték nálunk magukat és tetszett nekik, és jövőre majd folytatjuk!

Fotó: Holczer Tibor

Huszonnyolc éves rendezvényszervezői tapasztalat 

– Ennyi áll mögöttünk, ráadásul egy olyan szektorban, ami a nagyvállalatok  rendezvényeit illeti. Azért ott eléggé magas elvárások vannak, és tudjuk azt, ha összejön egy bizonyos létszám, azoknak az embereknek a jó részét mindenféle szempontból ki kell szolgálni. Nem csak az étellel – itallal és a programmal, hanem például a kényelmes ülőhellyel, a tiszta és higiénikus mosdókkal és minden egyéb dologgal, amire ilyenkor szükség lehet. Ilyen például a biztonság, és az egészségügyi ellátás is. Ezek meglétével érzik jól magukat a vendégek.

Az egyik a másik rovására is mehet

– Ezzel együtt mindig meg tudjuk találni, hogy mi az optimális középút, hogy jusson is – maradjon is! Sőt azt gondolom, hogy ezek egymást támogató területek,  hiszen biztonsági és egészségügyi ellátás nélkül bár olcsóbb, de egy rendezvény igen veszélyes lenne. Ezt nem szabad megspórolni, mert ha történik valami rossz dolog, akkor az az egész munkánkat, sőt a jövőbeli terveinket is lerombolhatja. Erre aztán nagyon odafigyelünk.

Fotó: Holczer Tibor

Magasra tette a lécet

A színpadkép, a „vizuál” országosan verhetetlen volt!

– Valóban a nyár eleji Ambrózia Fesztiválon egy olyan színpadképet szerettünk volna nyújtani, ami vizuálisan több, mint amit egy koncerten elvár a közönség. Az Ambrózia egy tematikus fesztivál, és ezt kell bemutatni a dekorációban és a kommunikációban is. Ez utóbbi remélem, hogy átjött az embereknek, hogy ez az esemény mindenképpen egy ógörög kulturális, mitológiai háttérrel rendelkező zenei fesztivál. 

Fotó: Holczer Tibor

Nekünk van egy történetünk, amit elkezdünk elmesélni, hiszen hamarosan jön a második Ambrózia Fesztivál 2025. június 13-15-én. Szeretnénk egy vizuális élményt adni az embereknek. A világ (nyugaton) bőven messze ebben az irányba halad, sőt… Szerintem Magyarországon még a legnagyobb fesztiválok tekintetében is évtizedekkel le vagyunk maradva. Úgy gondolom, hogy, ha választhatnak, akkor erre van igazán szükségük az embereknek. Mi pedig szeretnénk ezt a lehetőséget megadni nekik. Egy olyan varázsvilágba szeretnénk csöppenteni őket, ahol tényleg el tudják felejteni, hogy aznap milyen problémáik voltak, vagy lesznek a következő napon. 

Fotó: Holczer Tibor

Amikor ide belépnek, egy olyan világba csöppenjenek, mint a Pery Jackson a Villámtolvaj című film Las Vegas-i jelenetében, amikor az ambrózia sütiket etették a főhőssel, aminek az volt a hatása, hogy elfelejtették tőle az időt és a végtelenségig szórakoztak! Ezt pedig meg szeretnénk támogatni a színpadképekkel és a kommunikációnkban is. 

A 2025 évi Ambrózia Fesztiválról

– A jövő évi fesztivál alcíme a Poseidon álma. Ezt a kommunikációt a weboldalunkkal már megnyitottuk meg és szépen lassan kommunikáljuk, hogy mi is ez a fesztivál és mit jelent az alcím. Poseidon volt az egyik legismertebb olimposzi isten, Zeusz egyik testvére, akinek az óceánok és a tengerek voltak a világa. Ennek a mellettünk folyó Duna is a része, és szeretnénk őt velük összekapcsolni. Az ebben a témában  való kommunikációba  több, a vízzel kapcsolatos témát is bele fogunk tenni. Így a környezetvédelmet és a Duna megtisztítását is. Ezt konkrét akciók fogják kísérni. 

Melléktevékenységként kitakarítjuk a partot és a vízben szemétcsapdákat fogunk elhelyezni, hogy ezekkel mi is hozzájáruljunk a vizek globális megtisztításához, mert ez egy fontos feladat, ami adódik Poseidon világából. 

A színpadképről annyit elárulok, hogy mindenképpen része lesz a víz. Ha minden igaz, és lesz hozzá erőnk, akkor az egyik oldala egy vízesés lesz, amit mindenféle fényekkel és videóval világítunk át. 

Szeretnénk egy grandiózus vízi látvány show-t is

A Dunán két szponzorunk közös tervezésében megvalósuló technikai háttérrel egy hatalmas vízfüggönyt hozunk létre, amibe filmeket, lézert és minden egyéb dolgokat fogunk vetíteni, 

A szerelmi történet is Poszeidon álma, ami erősen bonyolódni kezd. Hamarosan kijövünk az első résszel, a többit kilenc hónapon keresztül fogjuk kommunikálni és itt, a fesztiválon találkozhatnak a megoldással a látogatóink. (Ami föl is vezeti a következő fesztivál témáját… !) 

Egy digitális álomvilágba kapunk meghívót?

– Igen, ez így van. Ehhez csatlakozva ezen a családi napon kezdtük meg a jövő évre vonatkozóan a Super Early Bird bérlet árusítását a honlapunkon, szuperakciós áron, korlátozott számban és ideig. Igaz, hogy még senki sem tudja, hogy mire veszi, de bízzanak bennünk, hiszen az idén is nagyon erős Line Up-pal jelentkeztünk. Októbertől havonta fellebbentjük a fátylat és egyre több fellépő nevét ismerheti meg a közönség. Illetve nem sokára meg is fogjuk kérdezni a közönségünket, hogy melyik zenekarokat szeretnék a mi színpadunkon látni! amennyiben lesz rá módunk, el is fogjuk hozni őket. 

Fotó: Holczer Tibor

Milyen vendégeket szeretnél?

– Mindenki annak örül, ha az embereket egy kicsit több is érdekli, mint egy adott koncert. A fesztivál először is sok koncertről szól, másrészt rengeteg, a támogatók által odahozott színes programsorozatról. És mi ezt még megfejeljük  azzal, hogy az egésznek van még egy története is és, ha mondhatom, akkor egy kis kulturális edukációt is belecsempészni ebbe az egész történetbe. Hiszünk abban, hogy a tudás, a kulturális nevelés előre viszi a társadalmat. Egyszerűen jobb lesz az életünk, ha minél magasabb lesz a tudásszintünk, mert jobban oda tudunk figyelni egymásra. Amikor ismerjük a múltat, annak az összefüggéseiből építkezünk, akkor sok olyan hibát ki tudunk küszöbölni, amit az elődeink már elkövettek. 

Fotó: Holczer Tibor

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában