Vasárnapi kulcsi kincseink

2024.09.03. 07:00

Közösségi pillanatok ismét a szeptemberi kézműves- és bolhapiacon

A napsütés kellemes melege simogatja a kulcsi dombokat, ahogy a falu szívében feléled szeptemberben is a kézműves- és bolhapiac.

Török Tímea

A kulcsi kézműves- és bolhapiac nem csak a vásárlásról szól, hanem egy valódi társasági esemény is

Fotó: Laczkó Izabella

Az augusztus új színnel gazdagította ezt a különleges eseményt, amely nemcsak vásár volt az utolsó nyári hónap második vasárnapján, hanem a közösségi élet lüktető központja is. A kis standok között sétálva az ember hamar elmerült a régi idők tárgyainak nosztalgikus varázsában, míg a kézművesek asztalainál a helyi tehetségek által készített alkotások ragadták meg a figyelmet. Színes kerámiák, kézzel szőtt textilek és aprólékosan fabrikált figurák kínáltak lehetőséget, hogy egy darabka helyi kultúrát hazavigyünk magunkkal.

A kis standok között sétálva a helyi tehetségek által készített alkotások ragadják meg a figyelmet 
Fotó: Török Tímea

A piac azonban nem csupán a vásárlásról szól. A falubeliek és a látogatók letelepedhetnek az árnyékába, és közös beszélgetésekkel tölthetik az időt. Általában a gyerekek kacaja keveredik a felnőttek beszédének morajával, miközben a helyi közösség tagjai élményekről, tervekről, és olykor még a falut érintő fontosabb kérdésekről is szót ejtenek ilyenkor. Míg a felnőttek között új kapcsolatok és barátságok születhetnek, addig a kicsik vidáman tölthetik a délelőttöt.

A piac azonban nem csupán a vásárlásról szól, a falubeliek és a látogatók letelepedhetnek az árnyékába, és közös beszélgetésekkel tölthetik az időt 
Fotó: Laczkó Izabella

A kulcsi kézműves- és bolhapiac igazi színfoltja a falu életének. A havi egy kitüntetett vasárnapok egyre inkább erről a közösségi eseményről szólnak, ahol a régi és új találkozik, a múlt és a jelen összeér, és ahol minden egyes résztvevő hozzájárul a közösség éltetéséhez. Ahogy a délelőtt lassan délutánba fordul, a látogatók gazdag élményekkel, új kapcsolatokkal és talán egy-két különleges kincs birtokában térnek haza, hogy a következő piaci alkalommal ismét visszatérjenek erre a barátságos helyre, ahol mindig vár rájuk valami különleges. Szeptemberben 8-án lesz a következő esemény, amikor reggel 8 órától déli 12 óráig várják az árusok és a szervezők az érdeklődőket a falu központjában, a hivatalok előtti téren.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában