Ivóvízhiány

2 órája

Mezőfalva: A szivattyúk műszaki meghibásodás miatt volt félnapos vízhiány a településen

Két szivattyú is felmondta a szolgálatot pénteken a déli óráktól. Az üzemzavar Mezőfalva egész területén vízhiányt okozott. Mezőfalva: A szakemberek este tíz óra után tudták visszaindítani a szolgáltatást.

Horváth László

Közel fél napos ivóvízhiánnyal kellett szembenézniük a mezőfalviaknak egy nem mindennapi meghibásodás miatt Mezőfalva településen

Mezőfalva
Mezőfalva: Két szivattyú is felmondta a szolgálatot pénteken a déli óráktól 
Fotó: Horváth László

Mezőfalva

Csütörtökön már volt néhány órás kimaradás, de ekkor még senki nem sejtette, hogy pénteken hosszabb leállásra kell számítani. Ritka műszaki jelenség, hogy egyszerre két szivattyú is meghibásodott, így a víztoronyba nem tudták felnyomni a vizet. Péntek dél környékén sokan tapasztalták a faluban a szolgáltatás leállását, azaz a vízhiányt. A szakemberek gőzerővel láttak hozzá a munkálatokhoz. Közben a szolgáltató az esti órákra egy lajtos kocsit állított a művelődési ház elé, onnan vételezhettek vizet az emberek, akinek elengedhetetlen volt. Este hét órára érkeztek meg Szekszárdról az új szivattyúk. Az újraindítást nehezítette, hogy egy szűkítő hiány miatt további egy órát csúszott a csere, de végül ez is megérkezett és este 11 óra felé már bátran nyitogathatták a csapokat a lakosok.

Még több hír Mezőfalváról

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában