IN MEMORIAM

2024.09.04. 16:00

Zloch Istvánnétól búcsúzik a Széchenyi gimnázium

A Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium vezetősége, kollektívája fájó szívvel búcsúzik egykori feledhetetlen pedagógusától, Zloch Istvánnétól, aki türelemmel, méltósággal viselt hosszú betegség után 2024. szeptember 3-án 71 éves korában elhunyt.

Duol.hu

Fotó: Shutterstock

Zloch Istvánné (1953-2024)
Forrás: Széchenyi István Gimnázium

A Dunaújvárosi Széchenyi István Gimnázium vezetősége, kollektívája fájó szívvel búcsúzik egykori feledhetetlen pedagógusától, Zloch Istvánnétól, aki türelemmel, méltósággal viselt hosszú betegség után 2024. szeptember 3-án 71 éves korában elhunyt.

Zloch Istvánné (Ujvári Erzsébet) Sztálinvárosban született 1953. április 29-én. A Vasvári Pál Általános Iskola után intézményünkben tanult tovább, ahol a sport mellett érdeklődése mindinkább a matematika és a fizika felé fordult. Egyetemi tanulmányait Szegeden végezte, ahol nagy hivatástudattal és lelkesedéssel készült a tanári pályára, amit a csurgói Csokonai Vitéz Mihály Gimnáziumban kezdett meg. Ezt a kötődését az utolsó pillanatig szívében őrizte és ápolta, gyakorta látogatott vissza ottani volt tanítványaihoz, barátaihoz, akkor is, miután családjával visszatért szülővárosába.

Dunaújvárosban dolgozott a Vasváriban, egykori általános iskolájában, majd a Bánki Donát Szakközépiskola és Gimnázium tanára lett. 2000-ben tért vissza szeretett középiskolájába, a Széchenyibe. Matematikát és fizikát tanított. Számos diákkal szerettette meg tantárgyait, sokakat juttatott kimagasló eredményekhez, irányított a mérnöki, az orvosi vagy éppen a tanári hivatás felé. Munkája elismeréseként számos díjat vehetett át, köztük 2009-ben a Németh László-díjat. Iskolánkban pedig 2015-ben Gimi-díjjal tüntette ki a közösség.  Kedvenc tudományterülete a csillagászat volt. Kifogyhatatlan lelkesedéssel igyekezett valamennyiünk figyelmét az égbolt csodái felé fordítani. Ugyanezzel a kedves odaadással fordult mindenki és minden felé a világban. Osztályainak, tanítványainak, kollégáinak, barátainak bölcsen, csendesen, de határozottan bizonygatta, hogy az élet csodálatos. 

2012-ben vonult nyugdíjba, de a tanítást nem hagyta abba, óraadóként segítette intézményünket. Erzsike, a mi Ujikánk egy pillanatra sem távolodott el az iskolától. Rendszeresen benézett hozzánk, jelen volt minden rendezvényünkön. Olyankor mindenkinek tudott adni, mondani valami olyasmit, amiből ezekben a mostani nehéz napokban töltekezhetünk. Az idei tanév első napján is üzent még, sok erőt, hitet kívánt, hogy aztán az égi tantestületbe költözve folytassa a régiekkel együtt..

Zloch Istvánné hamvait 2024. szeptember 13-án 11.30-kor helyezik örök nyugalomra a dunaújvárosi temetőben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában