Veszélyes! Sok fa kidőlt a Duna áradása miatt

2024.10.01. 12:00

Elmarad a rácalmási Nagy-szigetre tervezett madármegfigyelő túra - videóval, galériával

Körmendi Erzsébet

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Elmarad a madármegfigyelő és természetvédelmi túra a rácalmási Nagy-szigeten. A programot a 2024. évi Európai Madármegfigyelő Napok keretében a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Fejér megyei csoportja szervezte a Jankovich-kúria Rendezvény-és Turisztikai Központ segítségével.

 A madármegfigyelő nap és természetvédelmi túra 

eseménye 2024. október 6-án, vasárnap lett volna az előzetesen meghirdetett program szerint.

A nemrég levonult dunai árhullám azonban komoly károkat okozott a Nagy-sziget természetvédelmi területén. Továbbá - mint arról külön felhívást is közzétett Rácalmás önkormányzata és a Jankovich-kúria Rendezvény- és Turisztikai Központ a közösségi oldalán - nagyon sok fa kidőlt az áradás következtében a Duna-parton, valamint a szigetben. Valamint a laza talajban a fák gyökerei sem úgy tartanak, mint száraz időszakban, és

 bármikor újabb fakidőlés előfordulhat, ami nagyon veszélyes.

A Jankovich-kúria munkatársai tájékoztatták a körülményekről a szervezőket, a madártani egyesület megyei csoportját, amely úgy döntött: elhalasztja egy másik időpontra a madármegfigyelő és természetvédelmi túrát. Az új időpontról később tájékoztatják az érdeklődőket.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában