Testületi munkakezdés

2 órája

Eskütétel és alakuló ülés Mezőfalván

Október 9-én, szerdán 16 órai kezdettel a Kiss Kálmán Művelődési Ház nagytermében tartotta Mezőfalva Önkormányzata az ünnepélyes képviselő-testületi alakuló ülését. Megtörtént a polgármester, alpolgármesteri és képviselői eskütétel.

Horváth László

Megalakult Mezőfalva képviselő-testülete

Fotó: Horváth László

Eskütétel előtt a Mezőfalvi Női Karral közösen elénekelték a magyar Himnuszt. A női kar további számokkal is megörvendeztette a jelenlévőket, majd Hajas Erika, a helyi választási bizottság elnöke ismertette részletesen a 2024-es önkormányzati választás eredményeit. Az ismertetést követően a polgármester és a képviselők letették az esküt. 

eskütétel
Eskütétel előtt a női karral közösen elénekelték a Himnuszt
Fotó: Horváth László

Ezzel hivatalosan is munkába lépett Mezőfalva Önkormányzatának Képviselői-testülete. 

Eskütétel után 

Márok Csaba László Mezőfalva polgármestere székfoglalóját hallhattuk. Márok Csaba beszédében kiemelte, ebben a választási ciklusban kapta a legtöbb szavazatot a korábbi választásokhoz képest. A választás a településen rendben lezajlott. Méltatta a választásban résztvevők munkáját, majd kitért az elmúlt ciklusok jelentősebb falu és intézményi fejlesztéseire. Köztük iskola, óvoda felújítása, bölcsőde építése, a községen átvezető 6219-es út felújítása, közvilágítás korszerűsítése és még számos, a közösséget érintő örvendetes változás, valamint a következő évek tervei is hangsúlyt kaptak.   

Ezután a Petőfi Sándor Általános Iskola tanulóinak hangulatos, zenés műsora következett. A kulturális blokkot követően titkos szavazással Mezőfalva alpolgármesterének Masinka Csabánét választották a képviselők. A továbbiakban sor került a bizottságok képviselői és külső tagjainak megválasztására. A bizottságok: Pénzügyi - Sóki László képviselő(elnök), Török Zoltán képviselő, Rabi Tímea (kültag), a Szociális: Bán Balázs képviselő (elnök), Kovács István, Pethes Bálint képviselők, Nagy-Garai Olga (kültag), Horváth László (kültag). Szavaztak a képviselők az illetményekről, az önkormányzati delegáltak személyeiről is. 

Hajas Erika a helyi választási bizottság elnöke ismertette a választási eredményeket
Fotó: Horváth László

A napirendi pontok további megtárgyalása és a hivatalos teendők után Márok Csaba megköszönte a résztvevők jelenlétét és az alakuló ülést bezárta. A rendezvény után kérdeztük Mezőfalva polgármesterét:

Az elmúlt öt évben igazán egységes volt a testület. Mire számít polgármesterként a következő ciklusban?
– A választók akarata megmutatta, hogy jó irányban haladunk. Két új tag került be a testületbe, akik szintén nagy támogatást élvezhetnek a falu lakosságától. A szavazatok arányában látható, hogy elégedettek az emberek a vezetéssel. Ennek alapján úgy gondolom, hogy olyan emberek kerültek be, akik tenni akarnak a közösségért és tovább tudunk munkálkodni Mezőfalva fejlődésért. 

A választások alatt érezhető volt a támogatottság?
– Természetesen magam is éreztem, hiszen az eddigi pályafutásom során most kaptam a legtöbb szavazatot. 1277 szavazattal nyertem a választást. 

Az ünnepélyes rendezvényen műsorral közreműködött a Mezőfalvi Női Kar és a Petőfi Sándor Általános Iskola diákjai  
Fotó: Horváth László

Pénzügyileg milyen évek várhatók?
– Az iparűzési adónk nem olyan egekbe szökkenő, mint az elmúlt években volt. Meglátjuk, miként alakulnak a bevételek. Alapvetően bizakodó vagyok.

Vannak nyitott pályázatok, befejezetlen munkák?
– Nyitott pályázatok jelenleg nincsenek, illetve döntésre várnak, mint például a TOP Pluszos pályázat, ahol a Kinizsi és a Semmelweis utca teljes felújítása szerepel. Itt parkoló építésétől sok minden szerepel ebben a pályázatban. Illetve utómunkálatok voltak a közvilágítás korszerűsítésénél, ami szerintem nagyon jól sikerült. Ennek most van a záró momentuma, amikor a kivitelezővel este körbejárjuk a települést, és az esetlegesen nem világító lámpákat összeírjuk. Továbbá, ha olyan helyet találunk, ahova fontos lenne még a telepítés, akkor azt is megbeszéljük – hallottuk az ünnepi alakuló ülés után Márok Csabát, Mezőfalva frissen hivatalba lépő polgármesterét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában