DKSE sikerek

2 órája

Mesterfokon: Mayer aranya, Makai ezüstje összetettben

A DKSE kiválósága, Mayer Gréta nyerte az egyéni összetett versenyt szombaton a tornászok mesterfokú bajnokságán. Mögötte klubtársa, Makai Lilla holtversenyben lett második. A férfi kismester versenyen a legkisebbeknél Heftner Zoltán diadalmaskodott.

Gallai Péter

A szövetség sportigazgatója, Berki Krisztián gratulál Mayer Grétának

Fotó: MATSZ/Freschli József

A győri Olimpiai Sportpark adott otthont a felnőtt tornászok idei utolsó viadalának, amelyen a DKSE élversenyzői közül Kovács Zsófia és Czifra Lili nem tudott rajthoz állni. A szombati napon az egyéni összetett versenyt tartották, amely egyben selejtezőként is szolgált a vasárnapi szerenkénti finálékhoz. A mesterfokon a hölgyeknél óriási izgalmak közepette végül a DKSE kiválósága, Mayer Gréta állhatott a dobogó tetejére 48.600 ponttal. Mögötte, mindössze egy tizeddel lemaradva klubtársa, Makai Lilla (48.500) és a győri Péter Sára végzett holtversenyben a második pozícióban.

mesterfokon
Mesterfokon: Makai Lilla holtversenyben második lett
Fotó: MATSZ/Freschli József

A férfi utánpótlás kismester bajnokságot a felnőttek versenyével együtt rendezték, ahol a gyermek, a kadet és serdülő korosztályok mutatták meg tudásukat.

 A legkisebbeknél a DKSE-t képviselő Heftner Zoltán tudott nyerni (52.350).

Mayer Gréta így értékelt a szövetség honlapján: - Nagyon boldog vagyok, hogy az év utolsó versenyén sikerült ilyen jól szerepelnem. 

Maradtak hibák a gyakorlataimban, az ugrást például elrontottam. Azt sajnálom, de a gerendán nyújtott teljesítményemmel elégedett vagyok.

- Izgatottan várom a vasárnapi döntőket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában