Bejelentés

3 órája

Olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmes kapus Dunaújvárosban

A DFVE női vízilabdacsapatához igazolt az orosz válogatott kapusa, Anna Karnaukh. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmes játékos érkezését szerdán este jelentették be.

Gallai Péter

Anna Karnaukh érkezetését szerdán jelentették be

Fotó: DFVE

Harmincegy éves, sokszoros orosz válogatott kapussal erősítette meg keretét a dunaújvárosi együttes, jelentették be szerdán este a klub közösségi oldalán. Karnaukh a többszörös Bajnokok Ligája győztes Kinef-Surgutneftegaz (Kirishi) csapatától érkezett Dunaújvárosba, ahol 2017 óta szerepelt. A nemzeti csapatával olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmes.

Olimpiai, világ- és Európa-bajnoki
Olimpiai, világ- és Európa-bajnoki érmes kapus érkezett Dunaújvárosba

A kapus három olimpián szerepelt a válogatottal, 2016-ban harmadik helyet szereztek, miután Magyarországot győzték le. A 2020-as - 2021-re halaszott játékokon - pedig a magyar csapat győzte le őket a bronzmeccsen, ezzel megszerezve ezzel első ötkariás érmét. A világbajnokságokról is két harmadik helye van, 2011-ből és 2017-ből. Ezen felül a 2020-as Európa-bajnokságon, amit Budapesten rendeztek meg, ezüstérmet szerzett csapatával, a döntőben egy góllal kaptak ki a spanyoloktól. 

Akkor a torna legjobb kapusának őt választották meg. 

Ezt követően az orosz csapatokat és a válogatottat a háború miatt kizárták a nemzetközi sorozatokból, így csak hazája bajnokságában szerepelhetett.

A DFVE a szezonban eddig sikeresen továbbjutott a Bajnokok Ligája csoportselejtezőből, majd mindkét hazai bajnokiját megnyerte a Szentes és a KSI ellen. A folytatásban pénteken ismét a Szentessel találkoznak idegenben, a Magyar Kupa negyeddöntőjének első felvonásán. A visszavágót másnap, szombaton 18 órától rendezik meg Dunaújvárosban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában