Nem volt víz a Libertynél, de visszaállt a szolgáltatás

Szerdára megszűnt a vízszolgáltatás a Liberty Dunaújváros telephelyén, ami néhány órán belül helyreállt. Az internetszolgáltatás ugyanakkor részlegesen korlátozott lett.

Duol.hu

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/archív

Már épp örülni kezdtünk annak, hogy a Liberty Dunaújvárosnál megindul a cégcsoport helyzetének rendezése, amikor a cégvezetés a munkavállalóknak írt levelében november közepére a downstream terület újraindítását ígérte.  Az egyébként pozitív hírt a szakma és a munkavállalók szkeptikusan fogadták az elmúlt időszak nehézségei miatt, ami nem is volt alaptalan, ugyanis már másnap, azaz a szerdai napon megszűnt - igaz csak időlegesen - a teljes vízszolgáltatás és az internetszolgáltatás a vasmű dunaújvárosi telephelyén.

 

Ezzel kapcsolatban megkerestük a Liberty Dunaújvárost, akik azt válaszolták:

„Ma (október 16.) néhány órás vízszolgáltatási szünet volt vállalatunknál, amelyet a reggeli műszak végére helyreállítottunk. Jelenleg a víztisztítási folyamatok az előírások szerint zajlanak, a mintavételezések folyamatosak, és várhatóan holnap reggelre (október 17.) az ivóvíz-szolgáltatás teljes mértékben és biztonsággal helyreáll.”

Azt azért hozzátennénk, hogy szerintünk a vízszolgáltatás nem csak az ipari tevékenységekhez kell, hanem az emberek, munkavállalók higiéniájához is, így annak megszüntetése nem csak pénz, hanem ellátásbiztonság kérdése is.  

Lapunk úgy tudja, hogy a teljes vállalatcsoport vízellátása korábban az ISD Power Kft.-n keresztül valósult meg, amely szolgáltatást ma már a Mezőföldvíz Kft. külső cégként közvetlenül biztosítja.

Az internetes szolgáltatás helyzetével kapcsolatban is kerestük a Liberty-t, erre választ nem kaptunk, nem hivatalos forrásból azonban arról értesültünk, hogy a szolgáltatást korlátozták, déli 12 és délután 3 óra között azt szüneteltetik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában