Generációk együtt

2 órája

Tiszteletadás és összetartozás a rácalmási ’56-os megemlékezésen – képgalériával

Rácalmáson, a Művelődési Ház és Könyvtár nagytermében csendes, de mélyen megindító légkör fogadta mindazokat, akik október 22-én a forradalom és szabadságharc hőseire emlékeztek. Az 1956-os események nyomot hagytak a nemzet szívében, és ezen az estén a tiszteletadás Rácalmás a bátor, fiatal hősökre emlékezett.

Török Tímea

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az ünnepség a Himnusz közös éneklésével vette kezdetét, amely azonnal mély összetartozást teremtett a jelenlévők között. Ezt követően Lendvai Józsefné lépett a színpadra, aki Tollas Tibor „Szegedi ballada” című versével, szívbemarkoló előadásával mintegy irányt mutatott a tiszteletadás hangulatának. A költemény fájdalmasan idézte fel az 1956-os események megrázó pillanatait, a fiatal hősök küzdelmét és az áldozatok emlékét egy anya fájdalmas hangján keresztül.

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Tiszteletadás és összetartozás a rácalmási ’56-os megemlékezésen:

A műsor központi eleme a Jankovich Miklós Általános Iskola 8.a osztályos tanulóinak, az iskola kórusának és a Rácalmási Napsugár Asszonykórus Egyesületnek közös fellépése volt. A fiatalok és az idősebb generáció közös szereplése meghatóan fejezte ki a forradalom több generációra gyakorolt ​​hatását. Márkusné Igmándi Zita felkészítő tanár irányításával az előadás a hősök bátorságát és az otthon maradt családtagok gyászát elevenítette meg. Ennek hatására a telt házas nézőtéren helyet foglaló rácalmási arcokon könnyek csillogtak, amikor a tragédiát és a reményt egyszerre tükröző dallamok és szavak hangzottak el.

Az ünnepséget fáklyás felvonulással folytatták a Millennium Parkban. Az esemény végén a parkban koszorúzással tiszteleg a szabadságharc áldozatai előtt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában