Ősz az Intercisában

3 órája

Egy családi nap lesz zárásként a múzeumban 

A hagyományaihoz hűen, egy családi nappal zárja a Múzeumok Őszi Fesztiváljának dunaújvárosi programjait az Intercisa Múzeum.

Molnár Emese

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Több érdekes előadással szolgálnak még az országos rendezvénysorozat ideje alatt, majd november 9-én 14 és 18 óra között őszbúcsúztató kavalkádra várják az érdeklődőket a kulturális intézményben. 

Mint azt részletezték, a kézműves foglalkozások mellett (ahol lehetőség lesz a Szent Márton napjához, illetve az őszhöz köthető díszek, tárgyak elkészítésére) a gyerekek játékos múzeumpedagógiai foglalkozás keretében megismerkedhetnek a pentelei táplálkozási kultúrával is. Ezen a napon ingyenesen lehet megtekinteni a múzeum kiállításait, kiemelten 

A koszideri lepénysütőtől az Arany Csillag teraszáig

című időszakos tárlatot. Itt lehetőség lesz kisebb csoportokban a hozzá kapcsolódó szabadulószoba jellegű múzeumpedagógiai foglalkozáson való részvételre is. A programok mellett a délután folyamán két alkalommal  (14.30-kor és 16.30-kor) az érdeklődők részt vehetnek a 

Pincétől a padlásig – múzeumi kalandozás az Intercisa Múzeumban

című programon, amelyen bejárhatják a múzeum látogatók előtt elzárt tereit is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában