kezdik a bajnokságot a röplabdázók

2018.10.05. 20:42

Mernek nagyot álmodni, a felsőházat célozzák meg

A Dunaferr Sportegyesület röplabdázói számára ezen a hét végén kezdődik a 2018/2019. évi NB I alapszakasza. Az újvárosiak ma 16 órakor a Sümegi RE vendégeként lépnek pályára.

Gróf András

A most induló sorozatot új lebonyolítási formában rendezi a Magyar Röplabda Szövetség. A csapatokat az előző évi bajnoki helyezésük alapján a következő két hatos csoportba osztották. A: Kazincbarcika, PTE-­PEAC, Pénzügyőr, MAFC-BME, MÁV Előre, SZESE Győr. B: Debrecen, Dunaferr, Kaposvár, Kecskemét, Sümeg, Szolnok.

A bajnokság három részből áll majd. Az alapszakasz I-ben az együttesek oda-visszavágó formában két fordulót játszanak. Az így elért eredmények alapján a csoportok 1–3. helyezettjei alkotják az Extraligát, a 4–6. helyezettek az NB I-et, ami az alapszakasz második részét jelenti. Az Extraliga, valamint az NB I csapatai ismét két fordulót játszanak egymással oda-visszavágós rendszerben. Ezt követi a rájátszás, amelyben a csoportok első és második helyezettjei automatikusan elődöntősök, amíg a harmadik és hatodik, valamint a negyedik és ötödik egymás ellen játszik a legjobb négy közé jutásért. A negyeddöntők vesztesei egymással két nyert mérkőzésig játszanak a csoportok 5–6. helyéért. Az elődöntőkben a csoportelsők és a 4. és 5. helyezettek egymás elleni negyeddöntőjének győztese, a másik ágon pedig a másodikok a harmadik és hatodik helyezettek egymás elleni negyeddöntőjének győztese játszik. Értelemszerűen az Extraliga-első lesz a magyar bajnok. Az NB I utolsó helyezettje kiesik az NB II-be, a tizenegyedik pedig osztályozót játszik.

Tomanóczy Tibor vezetőedző komoly fi zikai munkát tervez, mert szinte mindenki a korosztályos csapatokban is játszik Fotó: Dunaferr

A dunaújvárosi csapattól a nyáron távozott Bohnicsek Szilveszter, Hartyányi Gergő és Falchner Kornél. A helyükre az utánpótlásból érkezett Majoros Balázs, Balázs Bálint és Tajti Olivér. Utóbbi már tavaly is a bő keret tagja volt. A felkészülésről és a célokról az együttes vezetőedzőjét, Tomanóczy Tibort kérdeztük.

– Augusztus 20-án a Szalki-szigeten megrendezett ünnepi strandröplabda-tornával indítottuk a szezont. Szeptember elején Komárnóban másodikként végeztünk egy négyes tornán. A múlt heti hazai rendezésű Szász Antal Emléktorna volt a felkészülés utolsó állomása, ami nem igazán sikerült fényesen. Összességében az elképzelések szerint alakult az elmúlt időszak. Tudjuk, hogy elsősorban fizikailag kell fejlődnünk. Ennek érdekében rengeteg kondicionáló, illetve gyorsasági állóképességi munkát végeztünk. A bajnoki céljaink merészek. Merünk nagyot álmodni, és szeretnénk a felsőházat jelentő Extraligába kerülni. Reálisan a csoport harmadik helyére van esélyünk, de ehhez meg kell előznünk a Debrecent, a Sümeget és a Szolnokot. Úgy gondolom, a Kecskemét és a Kaposvár kiemelkedik a mi csoportunkból. A harmadik hely elérése azonban nem lesz egyszerű feladat, mivel nagy lesz a játékosaink leterheltsége, hiszen szinte mindenki játszik majd a korosztályos együttesekben is. Szabó Gábor edző kollegámmal jól kell majd sáfárkodnunk a kerettel, hiszen december közepéig hetente két-három bajnoki, illetve Magyar Kupa-mérkőzés szerepel majd a programunkban. Sümegen a sorozat egyik legfontosabb meccsét játsszuk, hiszen nem mindegy, miként indulunk. Hazai pályán az ellenfelünk az esélyesebb, mert a nyáron több rutinos játékost is igazoltak. Nekünk csak akkor van sanszunk, ha az első perctől kezdve „harapunk”. Hatvany Zsolt bajlódik kisebb sérüléssel, a többiek viszont bevethetők.

A felnőttcsapat adatbankja

Mezszám Név Születési dátum Magasság Poszt

4 Balázs Bálint 2002 185 Ütő

6 Tomanóczy Bálint 2001 206 Center

7 Laczi Dominik 2001 190 Ütő

8 Iván Bence 2001 196 Univerzál

9 Csizmadia Tamás 2000 192 Feladó

11 Majoros Balázs 2001 190 Center

12 Tajti Olivér 2001 187 Univerzál

13 Hatvany Zsolt 1989 193 Ütő

14 Iván Gergő 2002 190 Irányító

10 Mihucz Csaba 2000 196 Center

16 Móró Ákos 1999 195 Center

17 Sárközi Kálmán 2001 180 Liberó

18 Matyiák Árpád 2001 196 Ütő

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában