futsal

2021.11.14. 21:05

A felzárkózásra készülnek a REAC otthonában

Bár a feladat nem lesz egyszerű a dunaújvárosiaknak a futsal NB II nyugati csoport 9. fordulójában, ugyanis a REAC Sportiskola SE ellen lépnek pályára Csömörön a sportcsarnokban hétfőn este fél kilenckor.

Balogh Tamás

2021.11.09. Dunaferr Dutrade-Szigetszentmiklós Felnőtt férfi futsal NBII Dunaújváros Campus csarnok Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Az alapszabály a sportban mindig ugyanaz. Az ellenfelet tisztelni kell, és a szabályokat követve nyílt sisakkal illik megvívni velük a soron következő csatát. Az a jelenlegi helyzet, hogy a REAC az újvárosiak előtt tanyázik, egy vendégsiker nyomán a különbség máris egy pontra csökkenhet a felek között.

Hazai pályán a REAC két győzelmet szerzett, a Nagykanizsát korábban, a Szigetszentmiklóst a legutóbbi fordulóban verték magabiztosan. A Tihany FC-vel és a Magyar Futsal Akadémiával pedig döntetlent játszottak. Sorozatukat csupán az UTE elleni vereség árnyékolja be. Az őszi menetelésben 21 gólt lőttek, de annyit is kaptak. A REAC a 9. helyen áll 21 ponttal, amíg a Dunaújváros a 11., és idáig ötöt gyűjtöttek.

Szabó Kristófék az előző meccsen döntetlent játszottak
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

A tabellán látható helyzet nyilván a hazaiakat bátorítja, de az újvárosiaknál az utóbbi hetekben bizakodásra okot adó változások történtek. Ezért egészen biztos, hogy nem föltartott kézzel lépnek pályára. Az utolsó hazai mérkőzésen már megváltozott az a sajnálatos trend, ami a sorozatos vereségeiket okozta. Igaz, a biztató játékuk nyomán a második félidőben azért kisebb zavar miatt nem sikerült a győzelem, de végre ismét meg tudták mutatni, akarnak és tudnak is küzdeni. Visszavették a vezetést a Szigetszentmiklóstól, gólokat lőttek, és egységes csapat képét hozták a végjátékban is.

Facskó Józsefnek, az edzőnek nem egyszerű a feladata, hiszen még nem tudja, az elmúlt heti beteglista miatt ki tud hadba lépni ma este. Egy biztos, Szili, Oroszi és Nagy Márk is jelentős erősítést jelenthet a számukra.

A lecke föl van adva: pontot vagy pontokat kell rabolni a kiegyensúlyozott pályaválasztótól. Minden ­rossz sorozatnak egyszer vége szakad, reméljük, hogy az újvárosiak már október végén átlépték azt a bűvös határt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában