futsal

2021.11.09. 21:11

A futsalosok pontszerzése hazai pályán

Egy pont is sokat érhet a végső elszámolásnál, ahogy a fordulatos mérkőzéseken való helytállás is. Ezt a mérleget vonhatjuk le a futsal NB II nyugati csoportjának 8. fordulójában a Dunaújváros Futsal hétfő esti hazai mérkőzéséről.

Balogh Tamás

2021.11.09. Dunaferr Dutrade-Szigetszentmiklós Felnőtt férfi futsal NBII Dunaújváros Campus csarnok Fotós: Szabóné Zsedrovits Enikő SzZsE Dunaújvárosi Hírlap DH

Fotó: Zsedrovits Eniko

Dunaújváros Futsal – Szigetszentmiklós 4–4 (1–2)

DF: Cseresnyés – Kovács K., Csányi, Bartha, Szabó. Csere: Bán (kapus), Lajos, Németh, Danó, Perjési. Edző: Facskó József.

Bár a mérkőzés elején is többet kezdeményezett a hazai csapat, a vezetést mégis a vendégek szerezték meg Csapó révén. Az újvárosiak ziccereket hoztak össze, de vagy pontatlanok voltak, máskor az ellenfél kapusa mentett. Ezért aztán az előnyüket Kovács tovább növelte. A fél­idő végére Csányi szépített.

Újvárosi szempontból parádésan kezdődött a második félidő: remek játék nyomán Csányi egyenlített, majd Németh egy nagyon éles szögből lőtt bombagóljával emlékeztetett a korábbi teljesítményére. A szigetszentmiklósiak is összeszedték magukat, Sztraka egyenlített. A nagy tempó és a harci tűz egy kicsit keményebbé tette a játékot. Így jutott a hazai csapat egy büntetőhöz, amit Danó Dominik pusztító erővel értékesített.

Ahogy alkalma lett rá, mindkét csapat 5-4-es felállásra váltott a pályán. Bátran támaszkodtak a mozgékony, és nagy tűzzel harcoló kapusaikra. A szikrázó csatában a vendég Nagy mondta ki az utolsó szót: ő szerezte az egyenlítő gólt, 4–4.

A mérkőzés elején a hazaiak kezdeményeztek többet, s a folytatásban is harcosak voltak
Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Facskó József értékelése: – Nekünk minden pontnak örülnünk kell, az ellenkezőjét meg sem tenném. Több dolog miatt van bennem hi­ányérzet. A betegségek és a sérülések bennünket is sújtanak. Szili Szabi, Oroszi Krisztián sérült, Nagy Márk pedig beteg. A mai meccset viszont nem ezért, hanem az egy kicsit koncentráltabb játék hiánya miatt nem nyertük meg.

Nagy Roland, a Szigetszentmiklós játékosa, edzője: – A szezonban ez volt az első idegenbeli pontszerzésünk. Természetesen győzni jöttünk, de az egy pontnak is örülünk. Sajnos sok a sérültünk és a mai mérkőzésen is ketten hozzájuk kerültek, ezért eléggé foghíjasan tudtuk végigjátszani a mérkőzést.

Danó Dominik, egy bombagóllal járult hozzá a Dunaújváros pontszerzéséhez. – A büntetőmnél szerettem volna a kapus eszén túljárni, másrészt a lehető legerősebben lőttem el a labdát.

Németh Tamás parádés találatot jegyzett a meccsen: – Nem álltam szemben a kapuval, de oldalról is megpróbáltam, szerencsére bement. Nagyon dadogós volt a játékom, mert nem megy még úgy, ahogy szeretném.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában