Futsal

2022.08.30. 21:37

Pedig milyen szépen kezdődött az első bajnoki

Az Újpest ellen megkezdte szereplését hétfőn este a futsal NB II nyugati csoportjában a Dunaújváros együttese az egyetem sportcsarnokában. Az ünnepi pillanatokkal kezdődő meccs végén a vendégek örülhettek.

Balogh Tamás

Kedves gesztus a születésnapos kollégánknak

Fotó: DF

Dunaújváros Futsal – UTE 3–5 (2–2) 
DF: Cseresnyés – Csányi, Szili, Boldizsár, Godslove. Csere: Bán (k.), Váradi, Kovács K., Ivacs, Dobrovitz, Németh. Vezetőedző: Tóth Árpád. 
 

(A mérkőzés előtt különleges ceremónia zajlott. Lapunk tudósítóját 70. születésnapján köszöntötték a klub vezetői, az őt állva fogadó szurkolók, a csapatok és a játékvezetők is. Videóüzenetekben pedig a komplett hazai futsalélvonal vezetői és a játékosai is elküldték jókívánságaikat számára. – A szerk.) 
Már az első percektől szikrázó volt a játék. Ennek az első nyertese a hazai csapat volt, egy kapu közeli, ritkán látható rafinált szabadrúgást követően szerezték meg a vezetést Boldizsár Csaba révén a 2. percben. 
A vendégek szemrebbenés nélkül Kovács Dávid Gábor találatával egyenlítettek, majd Szedmák Roland János révén a vezetést is megszerezték a 15. percben. A hazai nyugalmat egyenlítő góljával Godslove szerezte vissza még ugyanabban a percben. A feszült hangulatot tetézte az újpesti Kovács második sárga lap utáni kiállítása a félidő utolsó percében. 
 

A szünet után komoly sansz mutatkozott a hazaiak előtt, hiszen emberelőnnyel kezdhették ezt a játékrészt, amit azonban főleg az egész mérkőzésre jellemző pontatlan lövéseik miatt nem tudtak kihasználni. Az UTE viszont élt a lélektani lehetőséggel, hiszen Sztraka Kristóf Imre, Czerman Márk és Dobos Dávid góljaival háromgólosra növelte az előnyét. 
A Dunaújváros előtt még egy büntető adta nagy lehetőség mutatkozott, azonban a nagy erejű lövés a közepén álló kapust találta el. Az utolsó tíz perc is nagy rohanásban telt el, de a folytatásban a lövéseket mindkét fél nagyon pontatlanul elpazarolta. A hajrára a hazai csapat öt a négy elleni harcmodorra váltott, de csak Egejuru Godslove Ukwuoma tudott élni a szépítés lehetőségével. Így aztán a 38. percben lőtt góljával beállította a végeredményt. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában