Futsal

2022.09.04. 20:23

Gyors lehetőség a javításra

Egy szűk hét állt rendelkezésére a futsal NB II nyugati csoportjában nyitó meccseiket elveszítő Tolna-Mözs és a Dunaújváros csapatainak a javításra. A következő meccsüket egymás ellen vívják a Tolna sportcsarnokban hétfőn este nyolc órától.

Balogh Tamás

Boldizsár Csaba az első meccsen eredményes volt, reméljük, most is folytatja a gólgyártást

Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

dunaújváros A 2F-BAU Tolna-Mözs a másodosztály egyik újonca, tavalyi ligatársa, a Mad Dogs Futsal otthonában próbált szerencsét a rajton. Nos, azzal is elég gyengén állt, hiszen a házigazda alaposan, 13–2-re verte az együttest. Az erőviszonyok az előző szezonban is hasonlóak voltak, igaz akkor szerényebb különbségű vereségeket szenvedett el tőlük. A múlt heti zakót sokan a Mad Dodgs „csodafegyverének”, a brazil Ribeiro da Silva által lőtt mesterhármasnak tulajdonítják, amitől a vendéglátók nagy lendületet vettek. 
Most viszont újabb nagy kihívás előtt állnak, hiszen az első fordulóban a hazai pályán vereséget szenvedett újvárosiak érkeznek hozzájuk. Egy újjá formálódott gárda szállt be velük a másodosztály küzdelmeibe. Megfelelő alázattal végzik a dolgukat, jó úton járnak. Az ő céljuk sem titkolt, a győzelemre kívánnak törni a most következő mérkőzésen is. 
A rosszul sikerült rajt után Tóth Árpád, az edzőjük kendőzetlenül föltárta a csapat azon az estén kimutatkozó hiányosságait, és kijelölte az utat, ami a továbblépésükhöz vezethet. Látható módon megoldható célokat tűzött ki a számukra. 
– Nagyon jól kezdtünk, hiszen mi szereztük meg a vezetést, de attól függetlenül látszott a csapaton a drukk. A jövőben nyilván higgadtabban kell játszanunk. Figyelmeztető volt a büntető és a többi helyzet kihagyása, valamint a kapufák is. Úgy érzem, hogy megfelelő tempót diktáltunk, de jó pár helyzetet elajándékoztunk a vendégeinknek azzal, hogy nem értékesítettük azokat. Az elpasszolt labdáinkkal és a technikai hibákból két-három gólt is adtunk nekik. Volt úgy, hogy lekontráztak bennünket, vagy rossz helyen veszítettük el, vagy adtuk be a labdát. Ezek a hibák benne voltak a mérkőzésben, és az ellenfelünk, az Újpest jó csapat, amely ki is tudta azokat használni – tekintett vissza. 
Majd arról beszélt, mit kell tenni a folytatásban: – Egyszerű: a hozzáállásunkon nem szabad változtatni, még jobbá kell tenni. Az összes hibánkat, amit a védekezésben elkövettünk, ki kell javítanunk, és nem szabad eladnunk a labdáinkat. És persze a helyzeteinket be kell rúgni. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában