Vízilabda Eb

2023.06.25. 20:30

Erdélyi Janka képviseli a DFVE-t az U15-ös Eb-n

Szombaton kezdődött a női U15-ös vízilabda Európa-bajnokság, amelyen a magyar csapatban Erdélyi Janka képviseli a dunaújvárosi klub színeit. A felkészülésen még Szalai Szimonetta és Karancsi Réka vett részt, ők azonban nem kerültek be a Horvátországba utazó, tizenöt tagú keretbe.

Gallai Péter

Erdélyi Janka első világversenyén szerepelhet a válogatottal

Forrás: DFVE

A kontinenstorna új, kétdivíziós formában zajlik. Azaz az alsó és a felsőház együttesei egymás között döntik el a csoportokban a helyezéseket, aztán lentről a legjobbak kihívhatják a fent harmadik-negyedik helyen záró együtteseket. Így a két osztálytól függetlenül mindenkinek van esélye arra, hogy a legjobbakkal meccseljen. Ezzel pedig – elviekben – elkerülhetőek lesznek az óriási különbségű győzelmek. 

– Nagyon megtisztelő, hogy itt lehetek a saját korosztályommal az Eb-n. Nagyon sokat készültem egész évben, hogy ezt elérhessem.  Ez az első világversenyem, és nagyon izgatott vagyok, azt várom a tornától, hogy kiváló csapatjátékkal megnyerjük – idézte a rajt előtt Erdélyit a DFVE közösségi oldala. 

A lányok kiválóan kezdték a tornát, hiszen a szombati nyitányon az új szisztéma ellenére is kiütéses sikerrel rajtoltak, Szerbiát 25–4-re múlták felül, Erdélyi nem került be a meccskeretbe.  A folytatásban vasárnap este a házigazda horvátokkal játszott a csapat, hétfőn este pedig Olaszország ellen zárul a csoportkör.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában