Vízilabda

2023.08.11. 17:00

A Bajnokok Ligája selejtezőben olasz, spanyol és két francia csapat vár a dunaújvárosiakra

A Manisában zajló férfi U17-es vízilabda Európa-bajnokság közben megrendezték a férfi és női Bajnokok Ligája sorsolását is, utóbbi selejtezőjében volt érdekelt a dunaújvárosi női együttes, amely így szintén ellenfeleket kapott.

Gallai Péter

Gardáék az első meccsüket játsszák BL csoportjukban

Fotó: Szabóné Zsedrovits Enikő

Az előző szezonban óriási bravúrral a sorozat négyes döntőjébe jutott a ­DFVE együttese, ahol  sztárcsapatok – Mataró, Catania, Sabadell – társaságában végül a negyedik helyen végzett Mihók Attila együttese. A bajnoki ezüstérmes dunaújvárosiak a sorsolás alapján a D csoportba kerültek, amelynek küzdelmeit Rómában rendezik majd meg szeptember 22-24. között. A DFVE ötösébe került a házigazda SIS Roma, a spanyol Sant Andreu, valamint két francia gárda, a Lille és a Grand Nancy. A fiatal dunaújvárosi együttesnek jó esélye van a továbbjutásra, ugyanis az első három lép tovább a következő körbe.

Ami a többi magyar csapatot illeti, a változatosság kedvéért ismét összekerült az UVSE és az FTC – tavaly egymás között döntötték el az Euro Kupát –, ennek a körnek Budapest lesz a házigazdája, ahol még a görög Glyfada és Betsson, illetve a német Spandau játszik. A BVSC-nek viszont nagyon nehéz feladata lesz, hiszen a Keszthelyi Ritát felvonultató, BL-döntős Mataró mellett a görög Vouliagmeni és a spanyol Terrassa sem ígérkezik könnyű ellenfélnek. A bajnoki címvédő Eger kiemelt, ezzel alanyi jogon főtáblás dr. Sike József együttese.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában