Vízilabda

2023.09.24. 17:55

Bajnokok Ligája főtáblára jutott a DFVE

A Sant Andreu elleni vereség után a DFVE női vízilabdázói pénteken este ötméteresekkel legyőzték a francia Lille-t, szombaton nyertek a szintén francia Nancy ellen, majd vasárnap nagy hátrányból felállva, óriásit küzdve egygólos vereséget szenvedtek a házigazda Rómától. Összesítésben pedig harmadik helyen továbbjutottak és felkerültek a főtáblára.

Gallai Péter

A római továbbjutás után jöhetnek a következő komoly kihívások a lányok számára

Forrás: DFVE

A továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú volt a Lille elleni találkozó. Két negyed után után már néggyel vezettek az újvárosiak, az utolsó kettőben aztán az ellenfél döntetlenre mentette a találkozót. Így büntetők következtek, amelyben jobb volt a DFVE.

Lille UC–DFVE 10–13 (4–4, 0–4, 3–1, 3–1, 0–3) – ötméteresekkel
DFVE: Maczkó – Jonkl, Dobi 2, Garda 4, Mahieu 1, Szabó 4, Horváth 2. Csere: Eikel (kapus), Kardos D., Pál, Somogyvári, Kardos L., Lovász. Vezetőedző: Vad Lajos.

Szombaton este a jóval gyengébb másik francia alakulat következett, amelyet alaposan kitömött a csapat.

DFVE–Grand Nancy 24–6 (5–2, 5–2, 9–1, 5–1)
A DFVE gólszerzői: Dobi 4, Mahieu 4, Horváth 3, Szabó 3, Garda 3, Pál 3, Jonkl 2, Somogyvári 1, Lovász 1.

A mieink találkozója után aztán biztosan eldőlt a dunaújvárosiak továbbjutása, ugyanis a Róma a vártnál ugyan nehezebben, de egy góllal legyőzte a Lille-t. Ezzel pedig az utolsó nap eredményétől függetlenül a DFVE legalább a harmadik helyen végez csoportjában.

A vasárnapi első mérkőzésén a spanyol Sant Andreu is kiütötte a Nancyt, majd a DFVE és a házigazda Róma a második helyért meccselt egymással.

SIS Roma–DFVE 9–8 (5–1, 2–3, 1–1, 1–3)
A DFVE gólszerzői: Szabó 4, Dobi 1, Garda 1, Mahieu 1, Horváth 1.

Nagyon bekezdett az olasz alakulat, az első negyedben csak Garda tudott betalálni, miközben ötöt kapott együttese. Aztán amikor 6–1 lett az állás, felsejlett egy komoly vereség rémképe, azonban a dunaújvárosi csapatot nem úgy ismerjük, hogy feladna bármit is. Ahogy Vad Lajos edzői székfoglalójában is elmondta, lehet rosszul játszani, de küzdeni kell, minimum elvárás, hogy végig hajtson együttese.

Nos, a lányok ennek szellemében a negyed hátralévő részében háromra csökkentették hátrányukat. A térfélcsere után ugyan a Róma Nardini ember­előnyös találatával újra meglépett néggyel, de Szabó szintén fórból visszaállította a különbséget, 8–5. A záró felvonás elején Mahieu már kettőre hozta fel csapatát, aztán húsz másodpercen belül Gual Rovirosa és a remeklő Szabó is villant, 9–7, és még négy perc hátra volt. Már csak kettő, amikor ötméterest harcolt ki a DFVE, azonban Garda óriási lökete a felső kapufán csattant, majd a labda a gólvonal elé pattant. Az ellentámadásnál meg az újvárosiakkal volt a kapufa, majd egy kiharcolt fór után Szabó vágta be a labdát, amikor az utolsó percbe fordult a meccs, 9–8. Az olaszok nem jutottak lövésig, a ­DFVE időt kért fél perccel a vége előtt. Négy másodperc maradt csak, amikor Garda messziről tüzelt, a vízre pattintott labda a kapufán landolt.

Ami a többi magyar csapatot illeti: a budapesti selejtezőt az UVSE nyerte a Fradi előtt – mindketten továbbmentek. A BVSC-nek nem sikerült kiharcolnia a főtáblát Mataróban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában