Labdarúgás

2023.10.01. 19:18

Az Iváncsa megérdemelten zsebelte be a bajnoki pontokat

Az NB III-as labdarúgó-bajnokság Dél-Nyugati csoportjának vasárnapi fordulójában a Dunaújváros FC együttese az Iváncsa KSE csapatát fogadta. A vendégek gólerős játékuknak köszönhetően már az első félidőben eldöntötték a három bajnoki pont sorsát.

Gróf András

Fotó: Szabone Zsedrovits Eniko

Dunaújváros FC – Iváncsa KSE 0-5 (0-5)

Dunaújváros Stadion, 400 néző. Vezette: Kakuk Szabolcs (Kiss B., Farkas).

Dunaújváros FC: Molnár L. – Puskás G. (Zsákovics a 46. p.), Patkós K., Horváth M., Ferenczy, Stampfel, Tapiska, Vagyóczki, Vörös T. (Marlen az 59. p.), Szepessy R., Bata (Hegedűs K. a 85. p.). Vezetőedző: Dobos Barna.

Iváncsa KSE: Ordasi – Madarász, Aradi, Kiatipisz, Nyilas, Töröcsik P., D'Urso, Horváth B., Vellajos, Bányai, Székely B. Vezetőedző: Tóth András.

A házigazdák arra készültek, hogy az összecsapáson minél tovább érintetlen maradjon a kapujuk. Ám ez terv már a második percben füstbe ment, hiszen az Iváncsa megszerezte a vezetést. Egy jobb oldali beadást követően D'Urso Giuliano fejelt közelről a kapuba (0-1). Ezt követően kiegyenlített mezőnyjátékot láthattak a nézők. A félidő közepén Szepessy Róbert tizenhatoson kívülről leadott lövése jelentett veszélyt Ordasi kapujára, de a labda az oldalhálóban landolt. A játékrész hajrájában azonban a vendégek hat perc alatt „kivégezték” a hazaiakat. A harmincnegyedik percben Töröcsik Péter forgolódott a tizenhatoson belül, majd a bal alsó sarokba lőtt (0-2). Egy perccel később az ex-dunaújvárosi Székely Benedek kotorta a labdát közelről a kapuba (0-3). A harmincnyolcadik percben egy bal oldalról érkező beadás Horváth Marcell fejéről csúszott a saját kapujába (0-4). Újabb egy perc múlva a nagy kedvvel játszó vendégek ötgólosra növelték a különbséget. Egy ötletes támadás végén Töröcsik lőtt tíz méterről a hálóba (0-5). A szünetben sikerült valamelyest rendezni a sorokat az újvárosiaknak, hiszen a második félidőben már fegyelmezettebben védekeztek. Igaz, a vendégek is visszább vettek a tempóból. A cseréik sem hoztak minőségibb játékot, így nem hozott jelentősebb eseményt a második játékrész. Az Iváncsa teljesen megérdemelten vitte el a pontokat, hiszen az első játékrészben produkáltak egy olyan hat percet, amikor minden megoldásuk jól sült el.

A kilencedik forduló még nem közölt eredményei: PTE-PEAC - Paksi FC II 0-2, Érdi VSE - Ferencvárosi TC II 1-1, Kaposvári Rákóczi FC - Bonyhád-Majos 1-0, Mohácsi TE 1888 - MTK Budapest II 0-1, Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő – FC Nagykanizsa 5-3, Szentlőrinc - Szekszárdi UFC 2-0. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában