Birkózás

2024.06.20. 10:00

A legjobb tízben a DKSE a csapatbajnokságon

Az ESMTK klubja rendezte meg szombaton az U12-es birkózó szabadfogású országos csapatbajnokságot. Az eseményen huszonnégy csapat állt rajthoz, a DKSE és fiókszakosztálya, a Gurics György BDSE is részt vett az eseményen.

Gallai Péter

A DKSE csapata

Fotó: DKSE

 Tombor István vezetőedző beszámolója szerint a DKSE az első mérkőzésen a nagyon erős későbbi bajnok hazai csapattal szemben sima vereséget szenvedett. A második találkozót viszont remek versenyzéssel megnyerték a Nagykanizsa ellen 34-20-ra. A harmadik fordulóban szintén jó birkózással 29–24-re múlták felül a Dorogot. A következő találkozón a Soltvadkert már 30–25-re jobbnak bizonyult, így a nyolcadik helyet szerezték meg.

A csapat tagjai: Szabó Viktória, Katona Kristóf, Twardon Áron, Szabó Szilvia, Boromisza Norbert, Telek Emma, Kovácsik Nimród, Szentesi Noel, Szloboda Lóránt, Utassy Lilla és Kéri Dániel. Felkészítő edzők: Kiss Károly, Sipos Zsolt, Telekné László Csilla.

A Gurics GYBDSE a sorsolásnak köszönhetően a második körben csatlakozott be a küzdelmekbe. Az első fordulóban a későbbi bronzérmes BVSC-Zugló csapatától szenvedtek vereséget és kerültek vigaszágra. Itt javítani tudtak, az első meccsen jó taktikával legyőzték az orosházi egyesületet. A folytatásban szoros csatában ugyan, de kikaptak a Soltvadkerttől és búcsúztak a küzdelmektől. A végelszámolásban a tizennegyedik helyen zártak. 

A csapat tagjai: Német Bálint, Csepreghy Péter, Fekete Csanád, Mazzag Olivér, Várnagy Ákos, Kollányi Zoltán, Szélpál-Stadler Benett, Bayerle-Berecz Levente, Hir Tamás. Felkészítő edzők: Tombor István, Fehér Krisztián, Dudás György.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában