Vízilabda

2024.06.23. 17:01

Az olimpián is hasonló eredményt

A párizsi olimpián egy csoportban szereplő magyar és kanadai női vízilabda-válogatott szombaton hivatalos felkészülési mérkőzést játszott egymással Gödöllőn. A DFVE csapatkapitánya, Garda Krisztina az egyik legjobbja volt a találkozónak.

Gallai Péter

Három dunaújvárosi játékossal sorában nyert a válogatott Kanada ellen

Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter

A két együttes  együtt gyakorolt a múlt héten Budapesten, csütörtökön pedig már játszottak egymással – még nézők nélkül –, akkor ötgólos hazai siker született. A hétvégén pedig már a szurkolók is láthatták – az ötkarikás játékok előtt utoljára – a magyar lányokat az impozáns új létesítményben, ahol hasonló volt a hangulat is.

Ünnepi pillanat volt az is, amikor a kezdés előtt a jubiláló válogatottakat, köztük a dunaújvárosi triót: Mahieu Gereldint, Horváth Brigittát, Garda Krisztinát, továbbá Magyari Aldát, Vályi Vandát, Parkes Rebeccát, Leimeter Dórát, Rybanska Natasát, Faragó Kamillát is köszöntötte Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke.

Ugyan még hivatalosan nem hirdették ki, de elvileg a találkozó után megtörtént az első keretszűkítés. Így a szombaton lehetőséghez jutók névsora már jelenthet valamit a későbbiekre nézve. A DFVE csapatából öten kezdték meg a felkészülést, közülük Maczkó Lilla és Dobi Dorina nem kapott szerepet a Kanada elleni meccsen.

Ami az első két negyedben még szorosan alakult, aztán a harmadikban robbantott a válogatott, Keszhelyi és Szilágyi duplája után Garda vágott nagy gólt, s máris 7–3 volt az előny. Ám még erre is rátett egy lapáttal a csapat, Faragó emberelőnyben volt eredményes, aztán megint jött Szilágyi, végül Hajdú zárta a gólgyártást – közben pedig Magyari lehúzta a rolót. A 10–3-as előny tudatában már nem sok izgulnivaló maradt a záró felvonásra, a hétgólos előny megmaradt a lefújásig. Az olimpián is simán kiegyeznénk hasonló különbséggel.

Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter

A mérkőzés jegyzőkönyve

Magyarország – Kanada 14–7 (3–2, 1–1, 6–0, 4–4)

Gödöllő, 800 néző. Vezette: Panchaud (kanadai), Debreceni (magyar)

Magyarország: MAGYARI A. – Hajdú K. 1, KESZTHELYI 3, Rybanska, Mahieu, GARDA 3, Vályi V. Csere: Neszmély (kapus), Faragó K. 2, Horváth B., Parkes, SZILÁGYI D. 4, Leimeter 1, Peresztegi-Nagy. Szövetségi kapitány: Cseh Sándor, Mihók Attila.

Gól emberelőnyből: 4/9, illetve 3/11.

Gól ötméteresből: 1/1, illetve 0/0.

Mihók Attila társ szövetségi kapitány így értékelt a Nemzeti Sportnak:

A kanadaiak csúcsra járatták a szoros emberfogást, a felkészülés ezen szakaszában jól jött, hogy minden passzért, lövésért meg kellett dolgoznunk.

– Tudtuk, hogy fizikailag kell megtörnünk az ellenállásukat, ami a harmadik negyedben sikerült is, összességében úgy alakult a mérkőzés, ahogy elterveztük.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában