Menetelés

2024.06.24. 17:21

Norvégia lefagyasztva

A középdöntőben is tovább folytatta remek szereplését a junior női kézilabda-világbajnokságon a magyar női kézilabda-válogatott, amelynek keretében a Dunaújvárosi Kohász két játékosa, Gajdos Petra és Török Fanni is helyet kapott.

Gallai Péter

Török Fanni (15) a csapattal örül a magyar szurkolók előtt a meccs után

Fotó: IHF

Szilágyi Zoltán csapata a csoportkört három tükörsima győzelemmel zárta az élen, Argentína, Mexikó és szombaton Dél-Korea sem állította nehéz feladat elé a csapatot. A maximális két ponttal a középdöntőbe jutó együttes vasárnap már le is játszotta első találkozóját, ami jóval nehezebbnek ígérkezett az előzőeknél, hiszen Norvégia volt az ellenfél. A csapatba a kétKohász játékos közül Török került be, aki gól nélkül zárt.

A várakozással szemben az első félidő után a remeklő magyarok már 18–11-re vezettek a skandinávokkal szemben. A második félidőben pedig még tovább nőtt a különbség, nem egyszer tíz gólt volt a magyarok fórja. A komoly előny kitartott egészen a hajráig,  bár a norvégok az utolsó percekben közelebb tudtak jönni, de a mieink így is magabiztosan győztek.

Magyarország – Norvégia 31-26 (18-11)
Magyarország: Imre, Zaj (kapusok), Csernyánszki 1, Csíkos 6, Faragó 3 (1), Farkas J. 5, Gém 1, Horváth, Kovács A. 3, Kövér 3, Panyi, Szabó A. 2, Szabó L. 2, Török, Varga 4 (2), Vártok 1. 

A folytatás kedden délután a dánok ellen következik, amikor az elsőség megszerzése lesz a tét. Dánia szintén három sikerrel zárt csoportja élén, majd a középdöntő első körében Dél-Koreát múlta felül 29–23-ra.

A csoport állása: 1. Magyarország 4 p (+20), 2. Dánia 4 p (+14), 3. Norvégia 0 p (-13), 4. Dél-Korea 0 p (-21).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában