Kézilabda

2024.06.23. 17:00

Tovább menetelnek a világbajnokságon

Veretlenül zárta szombaton a csoportkört a két DKKA játékossal felálló női junior női kézilabda-válogatott, miután az észak-macedóniai vb-n a dél-koreai együttest is magabiztosan múlták felül.

Gallai Péter

Három sima győzelemmel zárta a válogatott a csoportkört

Fotó: Jure Banfi/kolektiff

A világbajnoki keretben a Dunaújvárosi Kohász két játékosa kapott helyet, közülük a záró körben csak Török Fanni szerepelt, a beálló Gajdos Petra – aki az előző két találkozón szerepet kapott – most az egyik kimaradó volt.
Magyarország – Dél-Korea 32–17 (13–9)

Az már utolsó forduló előtt eldőlt, hogy az együttes már továbbjutott a középdöntőbe, miután Argentínát fölényesen, Mexikót pedig kiütéssel múlta felül. A harmadik mérkőzés tétje az volt, hogy győzelmet visz-e Szilágyi Zoltán csapata a következő körbe. A mérkőzésen kiegyenlítetten indult, azonban 6–6 után a mieink fokozatosan egyre nagyobb előnybe kerültek, ami a félidőben már négygólós volt. A második játékrészben aztán nem hagyott kérdést az Európa-bajnoki címvédő csapat, és végül simán verte az ázsiai riválist. Török Fanni egy találattal zárta a hatvan percet.

A középdöntőben Dánia, majd Norvégia lesz a két ponttal érkező magyarok ellenfele vasárnap és kedden, a négyesből az első két helyezett jut a negyeddöntőbe.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában