Sport

2024.07.24. 15:00

A váratlan magyar olimpiai aranyérmek mindig a legkedvesebbek

Magyarország a párizsi olimpián szereplő 35 sportág közül 20-ban indít versenyzőt. Korábban már számba vettük azokat, melyekben nem leszünk ott, és azokról is szó volt, amelyek az elődökhöz képest méltatlanul szerepelnek. Most azok kerülnek terítékre, melyekben több-kevesebb éremesély van, és az évtizedes tapasztalatok alapján ezek közül lesz olyan (reméljük több is), mely aranyérmet hoz hazánknak.

Ezek sorában a legkevesebb esélyt a kerékpárosoknak kell adni. A múlt alapján is, ugyanis a sportág különböző szakágaiban nem kevesebb, mint 20 olimpián álltak rajthoz magyarok, és még egyetlen érmet sem szereztek. A magyar sportrajongók többsége által a legutóbbi olimpián megismert hegyi kerékpáros Vas Kata Blanka azzal szerzett indulási jogot, hogy tavaly ötödik lett az U23-asok között a glasgow-i összkerékpáros világbajnokságon. Valter Attila  az országúti mezőnyversenyben és az egyéni időfutamban is indul majd.

Tovább az origo cikkére

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában